Stílus

Nyáron is stílusosan: az idei hőség sztárruhái

Az év legmelegebb hónapjaiban is könnyedén lehetünk stílusosak, hiszen ilyenkor is számos lehetőség kínálkozik arra, hogy az öltözékünk kifinomult legyen. Hoztunk pár tippet, hogy miként érdemes kombinálnod a már meglévő darabokat és arra is, hogy mik az elengedhetetlen tartozékai a nyári ruhatáradnak!

Nyári gardrób – mire figyelj, hogy működjön? 

Talán a legfontosabb a nyári hőségben a ruha anyagának pontos megválasztása. A legjobb döntés, ha olyan darabokat szerzünk be, melyek könnyedek, szellősek.

E mellett a színek is jó barátaink, ha stílusos megjelenésről beszélünk. Nyáron célszerű a világosabb tónusok közül válogatni, de aki szeretni, annak természetesen az örök klasszikus, a fehér ruha lehet a legjobb választás a forró napokon. Ez esetben azonban elengedhetetlen megvizsgálni, mennyire átlátszó az adott darab!

Ahhoz, hogy jó legyen a nyári szettünk, a kiegészítőkre is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Míg télen a sok réteggel, izgalmas anyag- és színhalmozásokkal is játszhatunk, nyáron maradnak a sikkes alapok. Ilyenkor elengedhetetlen tartozékok a minimalista szandálok, a szőtt (strand)táskák, az elegáns napszemüvegek és igazán meleg időben a naptól védő kalap is. 

Tuti szettek idén nyárra

- Fehér minimál

Egy fehér egyenes szabású farmer, hozzá egy fehér oversize póló, egy top vagy egy ing, kiegészítve egy különleges szandival, egy feltűnőbb órával és táskával remek választás lehet. Ha nagyon nagy a hőség, a farmert cseréld rövid nadrágra vagy egy lenge szoknyára.

divat-2022

 

- Ruhák, csipkék, fodrok

Az évszak legforróbb napjain hölgyek számára a legjobb választás egy laza, szépen szabott, fodros ruha, aminek egy csipke szandál igazán elegáns megjelenét ad. A szettet egy klasszikus napszemüveg és néhány csillogó ékszer még elragadóbbá teheti.

 

divat-2022

 

- Összeillő választások

Az idei nyár nagy slágere – nem csak a hölgyeknél – az összeillő szettek. Ezekben az a legjobb, hogy nem is kell azon gondolkodnunk, hogy mivel párosítsuk az adott darabot: szettek vannak a szekrényben, és ezekből válogatunk. Lehet monokróm vagy mintás, régi vagy új, mindegy: a lényeg az egységes kép! 

 

divat-2022

 

- Virágminta

Az idei év elengedhetetlen stíluskellékei a különféle virágmintás felsők. Egy ilyen, minden divatkedvelő szekrényének kötelező eleme kell, hogy legyen. Jól mutat egy ilyen darab egy kék farmerral, válltáskával és a legszebb medálos nyakláncoddal.

divat-2022

 

- Bő naci és extrás felső

Ha kicsit extrább küllemet szeretnénk elérni, akkor a farmerünkkel érdemes játszani. Az idei szezonban ismét nagyon divatosak a bőszabású és a crop fazonok is. A legnagyobb hőségben persze nem feltétlenül vágyunk vastag farmerre. Ha mégis hosszú nadrág mellett döntünk, remek alternatíva lehet egy széles szabású len vagy vászon darab. Egy lazább hosszabb inggel, bohókás mintás pólóval, de akár egy csipkés toppal is remekül mutathat az egyszerűbb nadrág is!

 

- Body

A nagy kedvenc, a számtalan színben és formában kapható body még idén sem ment ki a divatból. Igazán stílusos megjelenést kölcsönöz egy farmerszoknyával párosítva. Talán a legjobb, ha fehér vagy nude darabot választunk.

A fentebb felsorolt néhány tipp mellett a legfontosabb az, hogy mindig jó minőségű ruhákat válasszunk, így hosszú ideig kiszolgálnak minket, és tényleg csak egy-két darabbal kell majd frissítenünk a ruhatárunkat.

Ajánljuk még:

Transzgenerációs örökségünk a népviseletben – Papp Zsófia divattervezővel a nők „virágnyelvéről” beszélgettünk

Valaha a nők nem csupán varrtak maguknak egy szép szoknyát, hanem virágnyelven meséltek. Ma már nem tudjuk dekódolni, hogyan jelentek meg a tatárjárás borzalmai a női ruházatban – ezzel gyógyítva is a sebeket –, de a népviselet ma is továbbélhet, ha új jelentéseket adunk hozzá. Papp Zsófi Virágnyelven című kollekciójával arra a kérdésre igyekezett választ találni, hogyan lehet továbbvinni generációs örökségünket, tiszteletben tartva a múltat, mégis megújítva azt, hogy a kortárs divat szemüvegén keresztül nézve is értelmezhető legyen.

 

Már követem az oldalt

X