Stílus

Magas derék, függőleges csík – 10 tipp, hogy magasabbnak tűnj

Néha az az érzésem, hogy a divatcégek csak és kizárólag magas nőknek készítenek ruhákat. Alacsony nőként nem könnyű úgy öltözködni, hogy jól érezzük magunkat a másfél méterünkben, és ezt nem könnyíti meg a ruhaüzletek polcain lévő választék sem. Bár nem mindenkinek számít a kinézet, sokan vagyunk, akik nem bánjuk, ha néhány öltözködési tippet követve kissé magasabbnak tűnhetünk. Fontos tudnunk, hogy alakunktól függetlenül mik azok a testrészek, amelyeket kiemelve nem tűnünk extra kicsinek. Összeszedtem 10 egyszerű tippet, amik egy kis optikai varázslattal segíthetnek „kiemelkedni” a tömegből. 

  1. Minden, ami magas derekú

A magasított nadrág és szoknya nemcsak hosszabbnak mutatja a lábat, hanem szépen kiemeli a derekat is, ezzel magasabbnak mutatja viselőjét. Például egy szűk ceruzaszoknya, ami a derekat eltakarja, sokat segít, hiszen optikailag nyújtja a lábat! 

 

  1. No Oversized!

Kerüljük a méretünknél nagyobb ruhákat akkor is, ha divatban vannak, hiszen „elveszünk” bennük. Ha mégis ragaszkodunk ezekhez a darabokhoz, sose vegyünk fel több oversized fazont együtt. Igen, nagyon kényelmes, ez tény, viszont nem a legjobb választás egy alacsony nőnek.

  1. Mutasd a bokád!

Ha a nadrágunk egy kicsivel rövidebb, automatikusan magasabbnak tűnünk. Érdemes feltűrni a nadrág szárát, és egy ici-pici csíkban csupaszon hagyni a bokánkat. A téli hónapokban sincs gond, hiszen a puha, cipőből kilátszó zokni nagyon divatban van manapság, és emellett jól is mutat!

bokafarmer

 

  1. Fekete skinny jeans

A fekete, szűk farmer szint minden nő szekrényében megtalálható, de különösen ajánlott azoknak, akik nincsenek megelégedve a magasságukkal. A fekete szín és a szoros anyag segítenek elérni a magas, vékony hatást, és ezt egy magassarkú cipő vagy csizma tovább erősíti. 

  1. Vékonypántos top

Mivel az alacsony nők legtöbbje nem kedveli a rövid lábait, ezért érdemes a felsőtestre fektetni a hangsúlyt. Általában a kistermetűekre jellemző a vékony kar, nőies váll és az erősen látszó kulcscsont. Ezeket egyszerűen ki lehet emelni egy spagettipántos toppal. Ennek nem kell nagyon szűknek lennie, viszont minél vékonyabb a pánt, annál jobban kiemeli azokat a részeket, amikre büszkék vagyunk.

  1. Magasnyakú felső = hosszú nyak

A magasnyakú pulóver egész jó csel ahhoz, hogy „meghosszabbítsuk” a felsőtestet. Például egy hosszú nyakú, fekete felső nemcsak csinosít, de jóval hosszabbnak mutatja a nyakunkat, mint amilyen igazából. 

garbó

 

  1. Függőleges csíkok

Ha a megjelenés megváltoztatásáról van szó, a csíkos mintázat az egyik legrégebbi optikai trükk. Ha szélesebbnek szeretnénk kinézni, vízszintes, vastag csíkokat hordjunk, ha pedig magasabbnak, akkor a vékony, függőleges csíkos ruha a legjobb megoldás. Ez a minta, főleg a gombos ingen, minden alacsony nő számára egy taktikus darab lehet.  

csíkos ruha

 

  1. Engedjük el a formátlan ruhákat!

Vannak azok a nagyon nagynak tűnő, sehol nem szűkített ruhák, amiket én csak „zsákruháknak” hívok. Sajnos ezek a tágas ruhák egy alacsony nőnek egyáltalán nem állnak jól, hiszen a modell konkrétan elnyel, hogyha sehol nem mutatja meg a formánkat. Egy derékban szűkített darab viszont nagyon előnyös lehet: egy szűk ruha, amelyik derék alatt bővül, vagy akár egy bővebb ing egy övvel összefogva derékban, mind jobb választás a zsáknál!

  1. Rövidített felsők

A 160 centinél alacsonyabb nőknél a rövid felső és high waist nadrág kombináció lehet a legjobb választás. A rövid felső még jobban kiemeli a magasított derekat, ezzel megnyújtva a testet. Nyugodtan választhatunk rövid blúzt, pulcsit vagy akár zakót és dzsekit is, ami picit derék felett van.

rövid felső

 

  1. Egyenes vonalak

Ezt nem a csíkos mintázatra értem, hanem arra, hogy egy nyitott kardigánnal vagy egy hosszú kabáttal szép, függőleges vonalakat hozhatunk létre. Ez is segít azt az illúziót kelteni, hogy magasabbak vagyunk, mint valójában.

 Forrás: itt, itt és itt

Ajánljuk még:

Transzgenerációs örökségünk a népviseletben – Papp Zsófia divattervezővel a nők „virágnyelvéről” beszélgettünk

Valaha a nők nem csupán varrtak maguknak egy szép szoknyát, hanem virágnyelven meséltek. Ma már nem tudjuk dekódolni, hogyan jelentek meg a tatárjárás borzalmai a női ruházatban – ezzel gyógyítva is a sebeket –, de a népviselet ma is továbbélhet, ha új jelentéseket adunk hozzá. Papp Zsófi Virágnyelven című kollekciójával arra a kérdésre igyekezett választ találni, hogyan lehet továbbvinni generációs örökségünket, tiszteletben tartva a múltat, mégis megújítva azt, hogy a kortárs divat szemüvegén keresztül nézve is értelmezhető legyen.

 

Már követem az oldalt

X