James Dean divatba hozta, a mai napig menő: ha egy ruhát veszel idén, az egy fehér póló legyen

Stílus

James Dean divatba hozta, a mai napig menő: ha egy ruhát veszel idén, az egy fehér póló legyen

A fehér póló talán a legegyszerűbb, leghétköznapibb ruhadarab, ami mégis menő. Főleg azért, mert nagyon jól kombinálható egy sor más divatholmival és rengetegféle stílusban megállja a helyét. Éppen ezért, ha nincs, szerezz be egyet – ha pedig van, viseld nagyjából... bármikor!

Amikor fehér pólóról beszélünk, hagyományosan olyan ruhadarabra gondolunk, aminek rövidek az ujjai, kerek a nyakkivágása, nincs gallérja és zseb sincs rajta. A viselet a 19. század Angliájában született és itt is terjedt el, ugyanis amikortól a gyári munkások fizetett szabadságra mehettek, a hétvégi programok megkívánták a kényelmes viseletet. William Cotton feltaláló a kereskedelmi szövőszékek megalkotásával lehetővé tette, hogy nagy mennyiségben elérhető legyen a póló, amit jellegzetes T-alakja nyomán T-shirtnek neveztek el.

Az első világháború idején a katonák már a mai fehér pólóhoz hasonló ruhadarabot viseltek, ugyan szigorúan csak alsóöltözetként. 1913-ban az amerikai haditengerészet a pólót a tengerészek uniformisának választotta, mert könnyű anyagból készült és összehajtva kis helyen is elfért. Később a sportcsapatok tették magukévá az új viseletet, majd az ’50-es években olyan nagy ikonok viselték szívesen, mint Marlon Brando és James Dean. Ahogy sejteni lehet, a két szívtiprónak köszönhetően rajongók ezrei kezdték követni az új divatot, a póló pedig azóta töretlen népszerűségnek örvend.

Manapság a klasszikus fehér póló még mindig inkább a sportos megjelenéshez köthető, de jól párosítható elegánsabb vagy vagányabb elemekkel is. 

Blézerrel és farmernadrággal mixelve egy lazább viseletnek beillik az irodában, például így:

Egy sima póló-farmer kombinációban is lehetünk nőiesek, ha magassarkúval egészítjük ki a szettet. Esős időben ha trench coat-ot kapunk fölé, máris emeltünk egyet az outfit színvonalán. A kényelem szerelmesei természetesen a magassarkú helyett viselhetnek balerinacipőt, mokaszint vagy akár tornacsukát is – ezesetben viszont az elegancia csorbul, a megjelenésünk pedig inkább praktikus, mint klasszikus értelemben vett csinos lesz.

A fehér póló ceruzaszoknyával lehet igazán dögös, tüllszoknyával amolyan Carrie Bradshaw-san bájos, de kantáros ruha alatt viselve játékos színt is kap – a nőiesség pedig mindenhogy garantált!

Bőrdzsekivel párosítva egyszerűen laza és vagány, kimono alatt pedig picit hippis, bohém hangulatot nyerhet a megjelenésünk.

 

Ennek a ruhadarabnak ott a helye a gardróbunkban, mert sosem megy ki a divatból, és ahogy az évek múlásával alakul a stílusunk, úgy alakul vele együtt a fehér póló karaktere is!

Ajánljuk még:

 

Ajánljuk még:

Push up helyett csipke, balerina helyett edzőcipő, avagy így találtam meg az anya-stílusom
Fiatalként, gyermekvállalás előtt előszeretettel követtem az aktuális trendeket, szebbnél-szebb ruhákat vásároltam magamnak, és így visszagondolva, csak úgy sugároztam. Majd megszületett életünk értelme, és háttérbe szorultak a csinos ruhadarabok. Mostanában pedig egyre inkább foglalkoztat: vajon meg lehet-e találni a középutat a divat és a kényelem között?