Stílus

Irodai alapdarabok, amikre szükséged lesz!

A legtöbb munkahelyen ma már nem várják el a kosztüm és az öltöny viselését, mégis, ha irodában dolgozol, van néhány alapdarab, melyeknek a szekrényedben a helye. Ez persze nem azt jelenti, hogy az outfited poros és unalmas kell, hogy legyen, hiszen az alapdarabokat az aktuális trendekkel kombinálva szupermodern lehet a hivatali megjelenésed is.

  • Fehér ing, vagy blúz

Egy jól szabott ropogós fehér ingnek bizony ott kell lapulnia a gardróbodban. Ha a lágyabb, nőiesebb vonalakat kedveled, akkor bátran helyettesítsd az inget csinos fehér blúzzal! Ügyelj rá, hogy a méret megfelelő legyen: nem jó, ha túl szűk a felső, és az sem, ha „lóg” rajtad – engedd, hogy finoman kövesse a vonalaidat.

A túl mély dekoltázs az üzleti életben tabu, hiszen valószínűleg azt szeretnéd, hogy szakmailag ismerjenek el, egy mélyen kivágott ruhadarab azonban könnyen elterelheti a figyelmet erről. A vállakat mindig el kell fedni! Tehát elsősorban olyan inget, vagy blúzt válassz, aminek van ujja – ha nincs neki, akkor kapj fel egy blézert vagy kiskabátot! Pluszban, mintás kendőkkel, esetleg jól megválasztott ékszerekkel szuperül feldobhatod a szettet.

  • Menő blézerek

Rengeteg féle szabásvonal közül választhatsz, lehet a blézer rövid állású, szűkített fazonnal, de az utóbbi időben oly divatos oversize egyaránt. Akár az uraknál, találunk egysoros, duplasoros vagy gomb nélküli blézert is. Hódít a kockás és a tyúklábminta, a legjobb, hogy ezek sosem mennek ki a divatból, évek múlva is megállják helyüket a ruhatáradban. Bár manapság az üzletek tobzódnak a színesebbnél színesebb blézerekben, érdemes inkább visszafogott árnyalatot választani – minél inkább statement egy szín, minta vagy szabásvonal, annál kevésbé kombinálható más elemekkel. Helyezd előtérbe a sötétkéket, a szürke vagy a barna különböző árnyalatait, a pasztell színeket! Színes egyéniségedet inkább kiegészítők formájában (ékszerek, lábbelik) fejezd ki! 

  • Ceruzaszoknya

Az egyik legnőiesebb és legjobban kombinálható ruhadarab. Szinte minden testalkat képviselőjének jól áll. Elsősorban a homokórák legjobb barátja, de körte alkatúak is viselhetik, ha olyan felsőrészt választanak hozzá, mely szélesíti a vállaikat (pl. válltöméssel, buggyos ujjakkal ellátva). Az atletikus, oszlop alkatú hölgyeknek sem kell megriadni tőle, csak „csináljanak” derekat egy övvel – igazán nőies lesz az összhatás! Talán csak az eper alkatnak nem ajánlom a ceruzaszoknyát, az ő válluk ugyanis szélesebb, mint a derekuk és a csípőjük, így ahhoz, hogy egyensúlyba hozzák a felső- és az alsó testtájékot, inkább A-vonalú szoknyát érdemes viselniük, ami nem kevésbé csinos és elegáns, mint a ceruzaszoknya. Fontos a szoknya hossza: legalább térdig kell, hogy érjen (azért, ha 1-2 centivel a térd fölött végződik, még belefér), sosem lehet túl rövid és kihívó. Trendi övekkel különösen csini! 

  • Szövetnadrág

Ha nem vagy szoknyapárti, vagy beköszönt a hűvösebb idő, jó, ha lapul a szekrényedben egy elegáns szövetnadrág. A fazon alkattól és személyes ízléstől függ. Lehet cigaretta-fazon, egyenes vagy bővebb szárú nadrág, élére vasalt, magas derekú, zsebes, zseb nélküli, stb. A lehetőségek tárháza végtelen, érdemes kísérletezni, hogy miben érzed kényelmesen magad, mi az, ami jól áll. Részesítsd előnyben a visszafogott színeket! Persze itt is jöhetnek az övek, de a nadrágtartó sem csupán a férfiak kiváltsága! 

  • Farmernadrág

Bár a farmernadrág elsősorban a casual öltözködés részét képezi, nem véletlenül került a listára. Sok munkahelyen megengedik a viselését, még a szigorú dress code-ot tartó cégeknél is előfordul a „jeans Friday”, amikor a hét utolsó napján picit kötetlenebb lehet a dolgozók megjelenése. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy bármilyen farmer megfelelő e célra. Kerüld a szaggatott, lyuggatott, roncsolt nadrágokat! Semmilyen szinten nem elegáns. Válassz inkább a klasszikus fazonok közül, és részesítsd előnyben az indigókéket! Ha alacsonyabb vagy, érdemes a magasított derekú nadrágok között keresgélni, ezek optikailag nyújtanak.  A csípőfazont a vékony, atletikus, keskeny csípővel rendelkező hölgyeknek ajánlom. Ha netán lapos a popsid, „csalhatsz” azzal, hogy nagy farzsebekkel ellátott nadrágot viselsz. Jól tudom, milyen nehéz megtalálni farmerből az igazit, így a kulcs itt a kísérletezés, a sok-sok próba.

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X