Stílus

Avokádó, púderrózsaszín, narancs: az idei őszi-téli divatszínek

Legtöbben rajongunk az őszért, káprázatos, ahogy a természet felölti meleg színekből álló köntösét. A reggeli levegő illata tiszta és hűvös, jólesik. De mielőtt bárkin is eluralkodna a tipikus őszi fáradtság, gondoljuk végig, mi az, ami óriási hatással lehet kedvünkre, lelkesedésünkre, na és a magabiztosságunkra: az öltözködésünk!

Lássuk, idén milyen színek biztosítják, hogy a nyáron megszerzett vidámságunk és önbizalmunk a hideg és sötét hónapokban is kitartson.

Hódít a púderrózsaszín

A halvány, pasztelles rózsaszín árnyalatok idén ősszel és télen uralják a divatszínek listáját.

Ez a színválasztás lágy, finom megjelenést hoz, érzékiséget és kecsességet fejez ki.

Akár felsőről, akár kabátról beszélünk, egy kellemes rózsaszín árnyalat szinte bárki szépségét kiemeli. Kiegészítőként is megállja a helyét, mint sál vagy egy cuki kötött sapka. Bézzsel és pasztellkékkel nagyon jól párosítható, feketével kicsit merészebb, de vagány. Viszont narancs, citromsárga és piros színeket inkább kerüld el, ha ezt a színt választod!

 

A barna és a kávé aromái

Ősszel szinte kötelező beújítanunk egy-egy különleges barna felsőt, pulcsit vagy kabátot. Nekünk, nőknek különösen jól állnak ezek a lelket is átmelegítő színek. Mielőtt bárki rásütné a barnára az „unalmas” bélyeget, gondoljunk csak egy

mogyoróbarna, karamella, tejeskávé vagy étcsokoládé árnyalataiban pompázó csinos kabátra.
osz-divatszinek

 

Nem beszélve a rozsdabarnáról. Minden hajszínhez és bőrtónushoz szuperül passzol, viszont hanyagoljuk a fekete, sötétszürke és sötétkék ruháinkat, ha barna van rajtunk. Társítsuk inkább sárgával, pirossal, naranccsal vagy akár zölddel.

osz-divatszinek

 

Élénk piros és bordó

Talán sok olvasó, bevallom, köztük én is azonnal arra gondolok, hogy soha életemben nem hordtam pirosat, és nem is állna jól. Pedig ez nagy eséllyel téves megállapítás. A barna és fekete hajhoz remekül illik, egy sötét színű nadrággal kiegészítve pedig tökéletes az összhang.

Egy esős napon, amikor alig visz a lábunk munkába, segíthet, ha az öltözékünk azt sugallja: márpedig ez a nap jó lesz, mert jól érzem magam a bőrömben.

A pirosas árnyalatok főleg kötött pulóvereken és őszi-téli kabátokon állnak jól. Ám az is nagyszerű választás, ha mondjuk egy piros sállal vagy sapkával dobod fel a fekete kabátod. Sárga, rózsaszín és narancs színekkel nem ajánlott kombinálni. 

A kék izgalmas árnyalatai

Kéket viselni minden évszakban jó, de a zordabb évszakokban különösen: egy sötétebb kék ruhadarab magabiztosságot, határozottságot mutat. Ráadásul remekül illik a legtöbb színhez, így könnyedén és bátran kombinálhatod. A kék nem mellesleg nyugtató hatású szín, ami a tiéd mellett a körülötted lévők hangulatát is befolyásolja. Egy éjkék vagy szürkéskék kosztüm felső, egy elegáns szabású nadrág vagy szoknya viselésével pedig kiválthatod a munkahelyeden elvárt komoly, sötét öltözéket.

osz-divat

 

A zöld, amit a természet ihletett

Ha a természetet szeretnénk egyetlen színnel meghatározni, a zöldnél aligha találnánk jobbat. Gondoljunk csak a moha, a fenyő, az olívabogyó, a lime vagy akár az avokádó zöldjére! Ez a szín örök klasszikus, mégis talán az őszhöz passzol a legjobban. Mintha azt fejeznénk ki: ha a természet meg is sárgul néha, bennünk örökké él a tavasz, lelkesedésünk újraéled minden egyes nap.

Az idei év trendárnyalatai közé tartozik a sárgászöld, az avokádó és az olajzöld.

Ezek a színek fantasztikusan kiemelik a nőiességet, sok más színhez illenek, a lilától és rózsaszíntől a kéken át a barnáig. A zöld a pasztellszínekkel is harmonizál, viszont fekete színnel kombinálva veszít a dinamikusságából, pirossal pedig abszolút borul az összhang.

osz-divatszinek

 

Szürke, ami igenis feldobja a hétköznapokat

Van az az elegáns és szofisztikált szürke, amit viselve úgy érezzük, miénk a világ. Egy galambszürke, csinos szabású szövetkabát, egy meleg, csónaknyakú kötött pulóver vagy egy sikkes blézer magabiztosságot, lelki egyensúlyt áraszt magából. Kék farmerrel kiegészítve szupertrendi.

Olyan színekkel dobhatod fel, mint türkiz, sötétebb lila, bordó, sárga vagy akár egy természetes zöld.

Feketével párosítva túl komor lehet az összhatás, de a barnával sem egészítik ki jól egymást.

osz-divatszinek

 

Narancs a parancs

Az élénk narancssárga vidámságot és energikusságot közvetít: sötét, esős napokon határozottan szükségünk van az ilyen vibráló színekre. Csodálatos, ahogy hangulatunkat pozitív irányba befolyásolja, na és persze mindenkiét, akivel találkozunk. Mivel egy erőteljes színről beszélünk, vigyázni kell vele, tudni kell jól viselni. Ugyanis könnyű túladagolni. Például egy pulóver, sál, kesztyű vagy akár egy szoknya éppen elég a ragyogáshoz. Fiatalos és lendületes szín. Passzol hozzá a fekete, a fehér, a kék és a sárga. A piros vagy a zöld kevésbé.

oszi-divat

 

Tipp: A körmeink színét is bevonhatjuk a játékba. Például én mostanában azzal kísérletezek, hogy két-háromféle színt is használok a körmeimre, amelyek persze harmóniában állnak egymással. Az összhatás fantasztikus, ráadásul sok bókot zsebelek be férjemtől, ami nagyon jólesik.

Ajánljuk még:

A jelentéssel teli jobb, mint a tökéletes – interjú a Popartbox alkotóival, akik régi holmikból varrnak újat

Érvelhetnék azzal a ruhák újrahasznosítása mellett, hogy mennyi hulladékot termel a fast fashion, mennyi méreg és környezetszennyezés árán állítja elő termékeit, ezért milyen üdítő látni ezt a két nőt a kincsekkel teli műhelyében, amint az utolsó ép fonalig beépítik a mások által kidobásra ítélt szöveteket és kötéseket új ruhákba. De így, negyvenen túl már rég nem erre gondolok, ahogy a nagymamám otthonkáihoz, hímzéseihez, abroszaihoz hasonló részleteket látok viszont bohókás cuccokban: inkább arra, hogy a tárgyakhoz kötődésünk van, érzelmeink támadnak tőlük és ez az egész egy nagy értékmentés, amiből én is részt akarok.

 

Már követem az oldalt

X