
A zsenge szőlőlevél minden titka
A szőlőlevél a jólét szimbóluma zsenge korában szinte kínálja magát, hogy valami finom töltelékkel kerülhessen az asztalra! A görög, a török, az erdélyi és a szabolcsi töltikék mellett érdemes kipróbálni a levélbe bugyolált, gombával töltött pisztrángot, a mazsolás töltikét, vagy a kakukkfűvel bűvölt változatot. Közös vonásuk a kellemesen savanykás, zsenge szőlőlevél különleges ízvilága.

5 különleges batátás recept
A batáta – más néven édesburgonya – magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin-tartalommal rendelkezik, gazdag káliumban, rézben és mangánban, alacsony a zsír- és koleszterintartalma, és neve ellenére a cukorbetegek számára sem tiltott zöldség.

Tedd izgalmasabbá a karácsonyi menüt különleges ínyencségekkel!
Az év végi ünnepek többek között azért is nagyon kedvesek számunkra, mert egész sor hagyományos fogás mellett nosztalgiázhatunk a közösen megélt kedves pillanatokról. Az együttlét élményét azonban még izgalmasabbá tehetjük, ha a klasszikusok közé becsempészünk néhány új különlegességet is betervezünk. Mutatunk pár ötletet.

Színek és ízek 2024 grilltérképén
Amióta a világkonyha életünk része, a gasztronómia területén is érzékeljük az egymást követő trendeket. Sőt, étkezési kultúránk minden szegmensének külön divathullámai vannak alapanyagok, elkészítési módok, tálalási és fogyasztási szokások tekintetében is. A grillezés az egyik legdinamikusabban változó konyhatechnológiai megoldás, minden szempontból. Talán azért is, mert időigényes, és ha grillezésre adjuk a fejünket, mindenképpen megadjuk a módját, de azért is, mert szezonális műfaj, amit leginkább hétvégeken művelünk, és folyamatát legalább annyira élvezzük, mint eredményét – ami a hétköznapok krumplileveséről nem mindig mondható el... Mutatjuk, milyen nemzetközi trendek teszik izgalmasabbá a grillezést idén!

Könnyű nyári fogásra vágysz? Hat halas recept a forró napokra
Nyárra a hal tökéletes választás: nem hizlal, nagyon egészséges, miközben az ízvilága gazdag. Ráadásul a sült hal illata visszavihet a Balaton vagy a tenger partjára akkor is, ha épp nem vagy ott…

Menüterv Borbás Marcsitól februárra – bevásárlólistával!
Új hónap, új menüterv Borbás Marcsitól! Receptek, bevásárlólista és ajánlások egy egész hónapnyi finom ételhez!

5 különleges batátás recept
A batáta, más néven édesburgonya magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin-tartalommal rendelkezik, gazdag káliumban, rézben és mangánban, alacsony a zsír- és koleszterintartalma, és neve ellenére a cukorbetegek számára sem tiltott zöldség.

„Az elképzelt ételek ízét fejben lehet érezni” – interjú a Rosinante Étterem séfjével
Ázsiai és dél-amerikai ízeket is be lehet csempészni a magyar alapanyagok közé. Interjú Jónás Gáborral, a szigetmonostori Rosinante Étterem és Fogadó séfjével.

Hogy jövőre se ússzon el a szerencsénk, együnk minél több halat decemberben!
Karácsony és szilveszter környékén a hal nemcsak táplálék, de fogyasztásának hagyományosan szimbolikus jelentése is van a magyar nyelvterületen: a legtöbb helyen azt tartják, mindenképpen kell halat is enni karácsonykor és szilveszterkor, mert a hal előre úszik, így a mi életünk is előre fog haladni, azaz szerencsés lesz az új esztendőben. Megszívlelendő ez a tanács, és nemcsak a szokások őrzése miatt: a hal az egyik legegészségesebb táplálékunk, ráadásul azok is fogyasztják, akik egyébként tartózkodnak a húsevéstől.

Januári menüterv Borbás Marcsitól – A második hét receptjei, bevásárlólistával!
Borbás Marcsi januárban mindennap egy receptet ajánl az egy.hu több száz finomsága közül. Január első hetére is adott menütervet, és itt a második hét teljes ajánlása – bevásárlólistával!