
Lazac spárgával: 3 hozzávalós, tavaszhozó, diétás recept
Spárga és lazac – kell ennél több egy jó tavaszi recepthez?

Füstölt lazacos édeskömény saláta kéksajttal
Az édeskömény frissessége, a füstölt lazac karaktere, a kéksajt pikáns íze és a citrom savassága tökéletes harmóniát alkotnak ebben az elegáns fogásban, amit napindítóként éppúgy fogyaszthatunk, mint késő délutáni, napzáró fogásként.

A torma ereje legyen veled!
A legtöbb háztartásban csak húsvétkor kerül elő a torma, a sonka mellé. Pedig a legjobb immunerősítő, az őszi-téli időszak egyik legjobb fűszer- és gyógynövénye, a bél immunrendszerének stimulálója. A torma mézzel nagyon jól bevethető torokfájás, torokgyulladás esetén, használhatjuk ízületi fájdalmakra. Ecetesen ott lehet a sült kolbász meg a hurka mellett, jó a disznósajthoz frissen reszelve is. Készíthetünk tormalevest, vagy tormás galuskával gazdagított céklalevest. A tormával megbolondított almapüré minden ínyenc fogára való, ahogyan a tormával töltött pecsenye vagy a tormával párolt lazac. Az ecet és a citrom jegyben jár a tormával, mert a csípőst ízt szelídítik, ezáltal a torma még inkább kívánatos ízekkel kecsegtet. Ha pedig elolvasunk egy torma-tanulmányt, akkor a heti étlapon többször is szerepet fogunk adni ennek a csípős gyökérnek.

Egészséges diétás receptek mediterrán étrendhez
Hántolatlan gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, zöldségek, gyümölcsök, kis mennyiségben halak és szárnyasok, tojás, joghurt, extraszűz olívaolaj – ezek mind jöhetnek, ha mediterrán diétát követnénk! Kerüljük viszont a fehér lisztet, a vörös húst, az étolajat. Mutatjuk, milyen finom ételeket készíthetsz, ha kipróbálnád a mediterrán étkezést!

Fogások, amiket leginkább ünnepekkor fogyasztunk és a fűszerek, amelyek különlegessé teszik őket
Töltött káposzta, rácponty, mézeskalács és bejgli nélkül szinte elképzelhetetlen a magyar karácsonyi asztal. A fogások rendje vidékenként és családonként is változik, de az ünnepi menü ízvilága jellegzetes, fűszeres aromái által teszi igazán meghitté a karácsonyt. Vannak fűszerek, amelyekből ilyenkor fogy a legtöbb, sőt, vannak fűszerkeverékek, amelyek méltán viselik a „karácsonyi” jelzőt.

Tedd izgalmasabbá a karácsonyi menüt különleges ínyencségekkel!
Az év végi ünnepek többek között azért is nagyon kedvesek számunkra, mert egész sor hagyományos fogás mellett nosztalgiázhatunk a közösen megélt kedves pillanatokról. Az együttlét élményét azonban még izgalmasabbá tehetjük, ha a klasszikusok közé becsempészünk néhány új különlegességet is betervezünk. Mutatunk pár ötletet.

Élvezetes, egészséges, diétás: receptek mediterrán étrendhez
Hántolatlan gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, zöldségek, gyümölcsök, kis mennyiségben halak és szárnyasok, tojás, joghurt, extraszűz olívaolaj – ezek mind jöhetnek, ha mediterrán diétát követnénk! Kerüljük viszont a fehér lisztet, a vörös húst, az étolajat. Mutatjuk, milyen finom ételeket készíthetsz, ha kipróbálnád a mediterrán étkezést!

10+1 könnyű vacsora, ami pillanatok alatt kész
Könnyű vacsorákra mindig szükség van. Nem terhelik a gyomrot, nem kell millió hozzávalót beszerezni, előkészíteni hozzájuk. Összeválogatott receptjeink szép, letisztult ízeket kínálnak, amelyek frissek, gyorsan összeállíthatók, és változatosságot hozhatnak a szürke hétköznapokba.

Az idei év 6 legkeresettebb receptje – ahogy Borbás Marcsi készíti
A Google minden évben közzéteszi, melyek a legkeresettebb témák egy-egy kategóriában. Felkutattuk, milyen recepteket kerestek idén a legtöbben, majd összeszedtük, Borbás Marcsi miképp készíti ezeket a kedvenceket!

Hogy jövőre se ússzon el a szerencsénk, együnk minél több halat decemberben!
Karácsony és szilveszter környékén a hal nemcsak táplálék, de fogyasztásának hagyományosan szimbolikus jelentése is van a magyar nyelvterületen: a legtöbb helyen azt tartják, mindenképpen kell halat is enni karácsonykor és szilveszterkor, mert a hal előre úszik, így a mi életünk is előre fog haladni, azaz szerencsés lesz az új esztendőben. Megszívlelendő ez a tanács, és nemcsak a szokások őrzése miatt: a hal az egyik legegészségesebb táplálékunk, ráadásul azok is fogyasztják, akik egyébként tartózkodnak a húsevéstől.

Színek és ízek 2024 grilltérképén
Amióta a világkonyha életünk része, a gasztronómia területén is érzékeljük az egymást követő trendeket. Sőt, étkezési kultúránk minden szegmensének külön divathullámai vannak alapanyagok, elkészítési módok, tálalási és fogyasztási szokások tekintetében is. A grillezés az egyik legdinamikusabban változó konyhatechnológiai megoldás, minden szempontból. Talán azért is, mert időigényes, és ha grillezésre adjuk a fejünket, mindenképpen megadjuk a módját, de azért is, mert szezonális műfaj, amit leginkább hétvégeken művelünk, és folyamatát legalább annyira élvezzük, mint eredményét – ami a hétköznapok krumplileveséről nem mindig mondható el... Mutatjuk, milyen nemzetközi trendek teszik izgalmasabbá a grillezést idén!

Tormaleves főtt fürjtojással – a maradék sonkalé sejtelmes átváltozása
A húsvéti sonka levét vétek volna kiönteni. Jó alapja lehet a bablevesnek, a savanyú káposztás ételeknek. Készület felhasználásával krumpligombóc- vagy sonkagaluska-leves. Nálunk a tormaleves örvend jó ideje nagy népszerűségnek, ami a legfinomabb, ami a sonkaléből elképzelhető!

Téli zöldségekből készült ételek: 10 recept, hogy télen is sok vitaminhoz jusson a szervezeted!
Fontos, hogy télen ne csak energiát, hanem sok vitamint is magunkhoz vegyünk, és azért ehhez elég sok forrás áll rendelkezésre a magyar konyhában: káposzta, cékla, zeller, kelbimbó, répa, sütőtök. Változatosan, sokoldalúan használhatóak, lássuk, mit főzhetünk, süthetünk téli zöldségekből!

Gyökérzöldségek a téli konyhában: 5 izgalmas recept
A gyökérzöldségeket legtöbbször a húslevesben tudjuk elképzelni, és nem is gondolunk rájuk úgy, mint a hideg időszak szuperélelmiszereire. Pedig a gyökerek és a gumók sok tápanyagot rejtenek, ráadásul olcsók. Ha pedig ügyesen nyúlunk hozzájuk, kellő fortéllyal izgalmas ízvilágot is alkothatunk belőlük, és a legádázabb sárgarépa-gyűlölőt is levehetjük a lábáról.

12 tavaszi leves: teli vannak élettel, hogy feltöltődve kezdhess bele a nyárba!
Tavasszal az egész természet feltölti magát, amiből te is részesülhetsz, ha használod az ajándékait: a koleszterincsökkentő gombát, a nyomelemekkel teli zöld növényeket, az ezer színben pompázó, friss, harsogó zöldségeket. Harapj bele a természetbe!

Könnyű nyári fogásra vágysz? Hat halas recept a forró napokra
Nyárra a hal tökéletes választás: nem hizlal, nagyon egészséges, miközben az ízvilága gazdag. Ráadásul a sült hal illata visszavihet a Balaton vagy a tenger partjára akkor is, ha épp nem vagy ott…

Pezsgőkisokos: válj az ünnep italának szakértőjévé!
A pezsgő vitathatatlanul az ünnep itala. Legyen az születésnap, esküvő vagy karácsony, nem hiányozhat az asztalunkról. Mára már számos fajtája megtalálható az üzletek polcain ennek a buborékos italnak. Most eláruljuk, hogy melyiket is kínáljuk a szilveszteri vacsora mellé, hogy az ízek tökéletes harmóniában legyenek.