Lazacos töltött tojás
Olvasási idő: 1 perc

Lazacos töltött tojás

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 2 szelet füstölt lazac
  • friss kapor
  • 1 szál újhagyma
  • só, bors
  • 1 púpos tk édes mustár
  • kb. 2 ek majonéz

 

Elkészítés 

A tojásokat megfőzzük. Ha készen vannak, hagyjuk őket hűlni, majd meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját egy tálba rakjuk, és krémesre kikeverjük a mustárral, a finomra vágott újhagymával, a kaporral, sóval, borssal. Annyi majonézt adunk hozzá, hogy krémes állaga legyen, viszont ne legyen folyós.

Ezután a tölteléket habzsákba rakjuk, és mindegyik főtt fehérjefélbe nyomunk egy adagot belőle. Érdemes mintás véget választani, hogy a végeredmény még csinosabb legyen. Ha elkészültünk, a lazacot vékony csíkokra vágjuk, és mindegyik tojásra ráhelyezünk egy darabot. Végül egy szép tányérra sorakoztatjuk a megtöltött tojásokat, és megszórjuk egy kis borssal, kaporral, valamint az újhagyma felkarikázott szárával.

Kapcsolódó tartalom
Lazacos pite
| 2025. július 26

Lazacos pite

Borbás Marcsi receptje