Virslis vendégváró
Olvasási idő: 2 perc

Virslis vendégváró

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta

kb. 20 db koktélvirsli

2-3 ek. UNIVER mustár

2-3 ek. UNIVER Erős Pistás ketchup

4-5 ek. UNIVER fokhagymás majonéz (a tálaláshoz)

Friss rozmaring a díszítéshez

 

Elkészítés:

A leveles tésztát kiterítjük magunk elé egy munkafelületen, majd hosszúkás háromszögekre vágjuk. A háromszögeket vékonyan megkenjük UNIVER mustárral vagy UNIVER Erős Pistás ketchuppal – attól függően, melyik áll közelebb az ízlésünkhöz.

Ezután a koktélvirsliket a tészta szélesebb végéhez helyezzük, és onnan indulva óvatosan feltekerjük őket, hogy a virsli szép, spirálos tésztabundát kapjon.

Amikor minden virslit becsomagoltunk, a tésztába göngyölt darabokat sütőpapírral bélelt, lapos tepsin kör alakban rendezzük el.

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, majd a virslis vendégvárót körülbelül 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük. Érdemes sütés közben ránézni, mert minden sütő másképp dolgozik.

Amikor a tészta szépen megpirult, a koszorút kivesszük a sütőből, frissen tálaljuk. Friss rozmaringgal díszítjük, és UNIVER fokhagymás majonézt kínálunk mellé mártogatósnak. Egyszerű, mutatós és gyorsan elkészíthető vendégváró falat lesz belőle.

A recept megjelenését az Univer támogatta

Kapcsolódó tartalom
Rákóczi túrós (sütés nélkül)
| 2025. november 24

Rákóczi túrós (sütés nélkül)

Borbás Marcsi receptje