Túrós falatkák rizslapba csomagolva
Olvasási idő: 2 perc

Túrós falatkák rizslapba csomagolva

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

Az édes változathoz:

10 dkg Laktózmentes Magyar Túró

2 ek. cukor (ízlés szerint)

½ citrom héja

2 db tojás

2-3 db rizslap

 

A sós változathoz:

10 dkg Laktózmentes Magyar Túró

5 dkg Laktózmentes Magyar Trappista

1 gerezd fokhagyma

2-3 db rizslap

 

Az édes változathoz a túrót elkeverjük a cukorral és a citrom reszelt héjával. A tojásokat kézzel felverjük, majd belemártunk egy rizslapot úgy, hogy a felületét teljesen be tudja vonni a tojás. Ezután a lapot magunk elé terítjük, és a közepébe teszünk egy adagot a túrós töltelékből. Négy oldalról ráhajtjuk a lapot. Egy serpenyőt közepesen forróra felhevítünk, öntünk bele kevés olajat. A hajtással lefelé belehelyezzük a megtöltött rizslapot, és szép pirosra sütjük. Olyan lesz, mint egy finom túrós palacsinta.

 A sós változat esetében is hasonlóan járunk el. Bekeverjük a tölteléket, melyet reszelt sajttal, fokhagymával és sóval ízesítünk. A rizslapot viszont nem tojásba mártjuk, hanem befújjuk vízzel. Így töltjük meg, majd becsomagoljuk a tölteléket, és szintén serpenyőben, kevés olajon kisütjük.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Szabolcsi lecsó
| 2025. november 09

Szabolcsi lecsó

Borbás Marcsi receptje