
Hozzávalók:
Az édes változathoz:
10 dkg Laktózmentes Magyar Túró
2 ek. cukor (ízlés szerint)
½ citrom héja
2 db tojás
2-3 db rizslap
A sós változathoz:
10 dkg Laktózmentes Magyar Túró
5 dkg Laktózmentes Magyar Trappista
1 gerezd fokhagyma
só
2-3 db rizslap
Az édes változathoz a túrót elkeverjük a cukorral és a citrom reszelt héjával. A tojásokat kézzel felverjük, majd belemártunk egy rizslapot úgy, hogy a felületét teljesen be tudja vonni a tojás. Ezután a lapot magunk elé terítjük, és a közepébe teszünk egy adagot a túrós töltelékből. Négy oldalról ráhajtjuk a lapot. Egy serpenyőt közepesen forróra felhevítünk, öntünk bele kevés olajat. A hajtással lefelé belehelyezzük a megtöltött rizslapot, és szép pirosra sütjük. Olyan lesz, mint egy finom túrós palacsinta.
A sós változat esetében is hasonlóan járunk el. Bekeverjük a tölteléket, melyet reszelt sajttal, fokhagymával és sóval ízesítünk. A rizslapot viszont nem tojásba mártjuk, hanem befújjuk vízzel. Így töltjük meg, majd becsomagoljuk a tölteléket, és szintén serpenyőben, kevés olajon kisütjük.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Szabolcsi lecsó
Borbás Marcsi receptje
























