Hozzávalók
- 6 db főtt tojás
- 1 szál szárzeller
- 1 szál újhagyma
- 1 tk. Univer Csemege Reszelt Torma
- 1 ek. Univer Mustár
- 3 ek. Univer Majonéz
- 4 ek. tejföl
- só
- bors
A kosárkához:
- 1 lap leveles tészta
- 1 egész tojás
- durvára őrölt bors
Elkészítés
A salátához a főtt tojásokat feldaraboljuk. A szárzellert és az újhagymát is összevágjuk. Mindent egy tálba rakunk, majd ízesítjük a reszelt tormával, a mustárral és a majonézzel. Sót és borsot is adunk hozzá. Végül tejföllel óvatosan összekeverjük. Nagyon jót tesz neki, ha hagyjuk 1- 2 órát állni. Közben elkészíthetjük a kosárkákat. A leveles tésztából köröket szaggatunk. Mindegyiket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk durvára őrölt borssal.
Végül kibélelünk a tésztadarabokkal néhány kisebb sütőformát. Százkilencven fokos sütőbe rakjuk be, és szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, már tálalhatjuk is rajtuk a tojássalátát.
A recept megjelenését az Univer támogatta.
Ajánljuk még: