Tenger gyümölcseivel készült saláta
Olvasási idő: 1 perc

Tenger gyümölcseivel készült saláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • olívaolaj
  • 2 marék tenger gyümölcsei (tintahal, kagyló, polip)
  • 2 marék pucolt garnéla
  • bors
  • fél lime
  • 1 ek méz
  • 1 cm friss gyömbér
  • salátakeverék (zöldsaláta, madársaláta 
  • (fehérbor, ha szeretnénk pikánsabbá tenni)

Elkészítés

Olívaolajon megpároljuk a tenger gyümölcseit. Mikor megpuhultak, hozzáadjuk a garnélákat. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, míg a rákok szép pirosak nem lesznek. Pirítás közben önthetünk hozzá egy kevés fehérbort, ami nagyon jól harmonizál a tengeri herkentyűkkel. (Párolás közben az alkohol úgyis elpárolog a borból.)

A salátaöntethez egy kevés olívaolajba facsarjuk bele egy fél lime levét. Sóval, reszelt gyömbérrel és mézzel ízesítjük. Aki szereti, egy kevés csípős paprikát is adhat a szószhoz. Az öntetet jó alaposan összekeverjük és kedvenc salátamixünkre öntjük. Hozzáadjuk a pirított tenger gyümölcseit, és frissen tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!