
Hozzávalók
- olívaolaj
 - 2 marék tenger gyümölcsei (tintahal, kagyló, polip)
 - 2 marék pucolt garnéla
 - só
 - bors
 - fél lime
 - 1 ek méz
 - 1 cm friss gyömbér
 - salátakeverék (zöldsaláta, madársaláta
 - (fehérbor, ha szeretnénk pikánsabbá tenni)
 
Elkészítés
Olívaolajon megpároljuk a tenger gyümölcseit. Mikor megpuhultak, hozzáadjuk a garnélákat. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, míg a rákok szép pirosak nem lesznek. Pirítás közben önthetünk hozzá egy kevés fehérbort, ami nagyon jól harmonizál a tengeri herkentyűkkel. (Párolás közben az alkohol úgyis elpárolog a borból.)
A salátaöntethez egy kevés olívaolajba facsarjuk bele egy fél lime levét. Sóval, reszelt gyömbérrel és mézzel ízesítjük. Aki szereti, egy kevés csípős paprikát is adhat a szószhoz. Az öntetet jó alaposan összekeverjük és kedvenc salátamixünkre öntjük. Hozzáadjuk a pirított tenger gyümölcseit, és frissen tálaljuk.
Kapcsolódó tartalom
        
                    











