Téli salátaleves
Olvasási idő: 2 perc

Téli salátaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor saláta vegyesen
  • (jégsaláta, madársaláta, lollo, római saláta)
  • 1 édesköménygumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl zsíros tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom héja

Elkészítés 

Az édesköményt feldaraboljuk, majd a vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk az összetépkedett salátaleveleket, majd felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük, sóval és 2 gerezd fokhagymával. Hozzáadjuk a tejszínt is, majd felforraljuk.

Ezután turmixgépben krémesítjük, majd visszaforraljuk. Adunk hozzá még borsot és citromhéjat. Ha összeforrt, beállítjuk a sűrűségét. Máris tálaljuk egy kis pirított baconnel.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!