
Hozzávalók
- 5 dl aludttej (joghurt vagy kefir)
- 40 dkg finomliszt
- 2 db M-es tojás
- 1 ek cukor
- só
- késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót és a szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük őket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot vagy aludttejet, végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben késhegynyi zsírt hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat csorgatunk bele a tésztából. Mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük, majd egy tálra szedjük.
Bármilyen lekvárral vagy fahéjas porcukorral tálaljuk.
Kíváncsi vagy hogy készül a legfinomabb vadvirágos palacsinta?
Kapcsolódó tartalom
