Sauermilchkrepl – a sváb palacsinta
Olvasási idő: 1 perc

Sauermilchkrepl – a sváb palacsinta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 dl aludttej (joghurt vagy kefir)
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db M-es tojás
  • 1 ek cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót és a szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük őket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot vagy aludttejet, végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben késhegynyi zsírt hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat csorgatunk bele a tésztából. Mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük, majd egy tálra szedjük.

Bármilyen lekvárral vagy fahéjas porcukorral tálaljuk.

Kíváncsi vagy hogy készül a legfinomabb vadvirágos palacsinta

Kapcsolódó tartalom
Hólabda
| 2025. máj 16

Hólabda

Borbás Marcsi receptje