
Őszi levesek: szív- és kézmelegítésre, gyógyításra
Vargánya, sütőtök, sült fokhagyma, kerekrépa, karfiol, batáta, zeller... Fűszerezhetjük őket saját rozmaringolajjal, baconnel, tejföllel, sajttal. Beindult már a fantáziád?

2 szenvedélyes recept: a chili és a csoki házasságából
Mi a közös a chiliben és a csokiban? Mindkettőből lehet szenvedély! Két fogást is hoztam nektek: a chilis csokoládéleves és a chilis-csokis csirke receptjét.

Zöldfűszeres, gombás halleves
Elsőre talán nem tűnik egyszerűen elkészíthető fogásnak a sok hozzávaló miatt, de a látszat csal. Mint a legtöbb leves, ez is igen kevés munkát igényel, de annál kiadósabb.

Rózsaszín palacsinta, céklapuding, céklatte – kedvenc céklás finomságaink
Nemszeretem-savanyúság, a terítőből kimoshatatlan rémisztő szín: sokan így gondolnak a céklára, pedig e megvastagodott gyökér egészséges, sokoldalú, ráadásul édesen és sósan is élvezhető, nemcsak savanyúan. Íme, egy csokorra való a nálunk legnépszerűbb céklás receptekből.

Hajdinakásás vargányaleves Vilma néni módra
A vargánya a legkülönlegesebb erdei gomba, karakteres, gazdag ízt ad a levesnek, a hajdina pedig egészségessé és tartalmassá teszi a levest.

Citromos csirkeleves, ahogy a görögök is készítik
Ha csirkehúsból szeretnénk levest főzni, legtöbben a húslevest választjuk, pedig felsorolni is nehéz lenne hányféleképpen elkészíthetnénk. Talán Görögországban a csirkeleves örvend olyan népszerűségnek, mint a mi hagyományos hétvégi fogásunk. Nagy előnye a mi húslevesünkkel szemben, hogy nem kell órákon át főzni.