Rebarbarás eperlekvár
Olvasási idő: 1 perc

Rebarbarás eperlekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 kg eper
  • 4-5 szál rebarbara
  • 1 kg befőzőcukor

Elkészítés

Az epret néhány kanál cukorral elkeverjük, és a levét lecsepegtetjük.

A rebarbarát meghámozzuk, majd kis falatnyi darabokra vágjuk.

Ha az eper lecsepegett, akkor a gyümölcshúst és a rebarbarát feltesszük főni a cukorral együtt. Nem forraljuk sokáig, éppen csak addig, hogy minden megpuhuljon. Ekkor csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Az eper lecsepegtetett levéből készíthetünk szörpöt, például így.

Kapcsolódó tartalom
Könnyű nyári fogásra vágysz? Hat halas recept a forró napokra
| 2025. június 14

Könnyű nyári fogásra vágysz? Hat halas recept a forró napokra

Halat enni bármikor jó ötlet, de nyáron igazi főnyeremény: könnyű, finom és tápláló!