Rántott cukkini pikáns mártogatóssal
Olvasási idő: 1 perc

Rántott cukkini pikáns mártogatóssal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 kisebb, zsenge cukkini
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A mártogatóshoz:

  • 3 dl görög joghurt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

A cukkiniket vágjuk körülbelül 1-1,5 cm-es karikákra, majd sózzuk be. Ha zsenge, kicsi cukkinink van, akkor nem muszáj meghámozni sem. Ha nagyobb cukkinink van, akkor mindenképpen érdemes meghámozni, illetve a magházát kivágni.

Pár perc múlva törölgessük le a cukkinikről a só miatt engedett levet, majd a szokásos módon panírozzuk be a szeleteket. Közepesen forró olajban süssük őket aranybarnára.

 

A mártogatóshoz a joghurtot keverjük el a felaprított fokhagymával, a sóval és a borssal. Adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, és annyi mentát, amennyi az ízlésünknek megfelel. Érdemes kisebb adaggal kezdeni, és kikísérletezni, milyen mennyiség lesz számunkra az ideális. Ha elkészültünk, legalább egy órát pihentetjük a mártogatóst, majd tálaljuk a frissen kisütött rántott cukkinivel. Fogyasztás előtt locsoljuk meg kevés olívaolajjal is a mártogatóst. 

 A megjelenést a Fiskars támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Sült cukkinikrém az uzsonnás dobozba
Halmos Monika | 2025. szeptember 05

Sült cukkinikrém az uzsonnás dobozba

Nap-nap után nehéz kérdés: mi legyen az uzsonnás dobozban? Mit vigyünk magukkal ebédre, tízóraira, kirándulásra, munkába? Sok szempontot kell figyelembe venni, de valljuk be, az idő és a pénz mindig előrébb való, mint az, hogy az ennivaló tényleg egészséges legyen! Pedig ilyenkor, nyár végén, a kert és a piac tengernyi finom hozzávalót kínál, amiből változatosan lehet készíteni finomságokat.