
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 1-2 ek tejföl
- reszelt citromhéj
- savanykás gyümölcslekvár, például ribizli
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a puha vajat és összegyúrjuk a tésztát. Gyúrás közben annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy egy jó állagú, linzertésztát kapjunk. A tészta egyharmadát tegyük félre, ebből készítjük majd a rácsokat. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük lekvárral.
A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk és rácsszerűen a lekváros tészta tetejére fektetjük. Végül a rácsokat megkenjük felvert tojásfehérjével. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó tartalom

Öt kedvenc citromos süteményreceptünk
Ilyenkor, nyáron isteni választás egy finom citromos sütemény! Mutatunk néhány ötletet.