Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Ponty gombával töltve

Kövi Pál receptje nyomán

Hozzávalók

  • 1 db 2 kg-os ponty
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 25 dkg reszelt hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. Univer Passata (passzírozott paradicsom)
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, majd kívül-belül besózzuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a vajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a reszelt hagymát és a felaprított fokhagymát. Ízesítjük a szerecsendióval és a finomra vágott petrezselyemmel. Rászórjuk a lisztet, átkeverjük, majd jöhet a passzírozott paradicsom. Sót, borsot teszünk bele ízlés szerint, majd sűrűre beforraljuk. Ezzel töltjük meg a ponty hasüregét.

A tálaláshoz is hagyhatunk ebből a mártásból egy adagot, ha egy kicsit még felhígítjuk. Végül a hal hasát bevarrjuk, vagy megtűzzük, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Meglocsoljuk egy kis olajjal vagy vajjal, és 180 fokon sütjük kb. egy órát.

Cikkekre vágva tálaljuk.

A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Cékla, a hazai superfood – ti is szeretitek?

A cékla az elmúlt évtizedekben mintha kissé háttérbe szorult volna, és csak az utóbbi években kezdték újra kihasználni a benne rejlő lehetőségeket – elsősorban a csúcsgasztronómia és a reformkonyha jóvoltából. Az egyik legtöbb hasznot tartogató élelmezési növényünk, amely a cukortól kezdve a teljesítménynövelésen át egészen az ételszínezésig számos fronton megállja a helyét.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü