Óriás pizzás csiga
Olvasási idő: 2 perc

Óriás pizzás csiga

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • kb. 2,5 dl Magyar Tej
  • 3 dkg Magyar Vaj
  • 1 kk. cukor
  • 1 ek. só
  • 1 kk. durvára őrölt bors
  • friss oregánó
  • 2 db tojássárgája

Az összeállításhoz:

  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • frissen őrölt bors
  • friss oregánó
  • friss rozmaring
  • 15 dkg Magyar Trappista Sajt

 

Az élesztőt egy deciliternyi tejben egy kis cukorral felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót és a borsot, vágunk bele egy kis friss oregánót is. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, illetve annyi tejet, hogy rugalmas, jól formázható tésztát kapjunk. Ha már összeállt, a puha vajat is beledagasztjuk.

Alaposan kidolgozzuk a tésztát, míg apró buborékok kezdenek el megjelenni a felületén. Ekkor egy tálba rakjuk, a felületét vékonyan megolajozzuk, majd letakarva pihentetjük.

Ha a tészta kétszeresére dagadt, lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra kisodorjuk. Megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, és megszórjuk reszelt sajttal.  Óvatosan feltekerjük. Ezután az egészet hosszában kettévágjuk. A két fél tekercset egymás mellé rakjuk úgy, hogy a vágott felület legyen felfelé. Mindkét végét elkezdjük feltekerni ellentétes irányban. Ezután óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 10 percet hagyjuk még kelni, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Jegeskávé háromféleképpen
| 2025. július 17

Jegeskávé háromféleképpen

Antal Csilla receptje