
Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg sertészsír
- 1 tk. só
- 1 tk. sütőpor
- kb. 2 ek. tejföl
- 20 dkg sajt
A tetejére:
- 5 dkg sajt
- 1 db tojás
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd a hideg vajjal és a sertészsírral elmorzsoljuk. Ezután a finomra reszelt sajttal és annyi tejföllel gyúrjuk meg, hogy a tészta összeálljon.
Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután egy lisztezett deszkán egy centiméter vastagságúra nyújtjuk, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, szezámmaggal vagy egész mákszemekkel. Ezután perecnyomóformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, majd 190 fokon szép pirosra sütjük.
A perecből kieső kis darabkákat is érdemes újra összegyúrni, majd azokat is kiszaggatni, kisütni. Így semmi sem vész kárba.
Ezt a receptet Marcsi így készítette el:
Kapcsolódó tartalom
