Omlós perec
Olvasási idő: 1 perc

Omlós perec

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 tk. só
  • 1 tk. sütőpor
  • kb. 2 ek. tejföl
  • 20 dkg sajt

A tetejére:

  • 5 dkg sajt
  • 1 db tojás

 

Elkészítés 

A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd a hideg vajjal és a sertészsírral elmorzsoljuk. Ezután a finomra reszelt sajttal és annyi tejföllel gyúrjuk meg, hogy a tészta összeálljon.

Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután egy lisztezett deszkán egy centiméter vastagságúra nyújtjuk, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, szezámmaggal vagy egész mákszemekkel. Ezután perecnyomóformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, majd 190 fokon szép pirosra sütjük.

A perecből kieső kis darabkákat is érdemes újra összegyúrni, majd azokat is kiszaggatni,  kisütni. Így semmi sem vész kárba.

Ezt a receptet Marcsi így készítette el:

 

Kapcsolódó tartalom
Lazacos pite
| 2025. július 26

Lazacos pite

Borbás Marcsi receptje