Nincs türelmed a kenyérsütéshez? Tegyél egy próbát a bodaggal, más néven cigánykenyérrel!
Olvasási idő: 1 perc

Nincs türelmed a kenyérsütéshez? Tegyél egy próbát a bodaggal, más néven cigánykenyérrel!

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott ek szódabikarbóna
  • 1 ek só
  • kb. 3 dl langyos víz, amennyit a tészta felvesz

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a szódabikarbónát és a sót, majd elkezdjük adagolni a langyos vizet, és összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha kenyértészta-állagot kapunk. Lisztezett nyújtódeszkán még jól átgyúrjuk, és lángos nagyságú, körülbelül fél centi vastag lepényeket formázunk belőle.

Olajban mindkét oldalukat szép lángos színűre sütjük. Ez a tészta kissé sűrűbb, nehezebb lesz, mint a hagyományos kenyértészta.

 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!