Meggyes pite
Olvasási idő: 1 perc

Meggyes pite

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg magozott meggy
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd felváltva kanalazzuk bele a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Amikor szép egyenletes a masszánk tepsibe öntjük, és a tetejére szórjuk a magozott, félbevágott meggyet.

180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép rózsaszínű lesz a teteje. Miután kivettük a sütőből, megszórjuk a tetejét vaníliás cukorral.

 

Kapcsolódó tartalom
A legendásan értékes meggyszár
Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka | 2025. június 28

A legendásan értékes meggyszár

Tudtátok, hogy eredetileg a fülkürthurut gyógyítására használták a meggyszár teáját?