
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg sertészsír
- 20 dkg darált dió
- 1 kk. kakaópor
- 1 egész tojás
- néhány csepp hideg tej
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 egész tojás
- 12 dkg porcukor
- mandulaaroma
- zöld színezék
Elkészítés
A tésztához a lisztet összedolgozzuk a zsírral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, a kakaóport és a tojást. Ha esetleg nem állna össze a tészta, adjunk hozzá néhány csepp hideg tejet. Jól kigyúrjuk a masszát, majd a kizsírozott mandulaformákba nyomkodjuk. Úgy töltsük meg a sütőformákat, hogy a tészta kövesse a bennük lévő mélyedést, úgy tudjuk majd szépen betölteni.
180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük a mandulákat. Ha kicsit pirulnak, már jók is lesznek.
A krémhez a tojásokat gőz fölött habbá verjük a 12 dkg porcukorral, majd hagyjuk hűlni. A vajat is kihabosítjuk a 10 dkg porcukorral, és összevegyítjük a tojásos krémmel. Mandulaaromával ízesítjük. Ha a mandulaarománk színtelen, akkor teszünk egy kis színezéket is a krémhez.
A kisült mandulákat úgy ragasztjuk össze, hogy oldalt kilátszódjon a zöldes árnyalatú krém a két tészta közül. Ezután hagyjuk egy éjszakát állni, aztán máris felszolgálhatjuk.
