Mandula
Olvasási idő: 1 perc

Mandula

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg sertészsír
  • 20 dkg darált dió
  • 1 kk. kakaópor
  • 1 egész tojás
  • néhány csepp hideg tej

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 egész tojás
  • 12 dkg porcukor
  • mandulaaroma
  • zöld színezék

Elkészítés 

A tésztához a lisztet összedolgozzuk a zsírral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, a kakaóport és a tojást. Ha esetleg nem állna össze a tészta, adjunk hozzá néhány csepp hideg tejet.  Jól kigyúrjuk a masszát, majd a kizsírozott mandulaformákba nyomkodjuk. Úgy töltsük meg a sütőformákat, hogy a tészta kövesse a bennük lévő mélyedést, úgy tudjuk majd szépen betölteni.

180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük a mandulákat. Ha kicsit pirulnak, már jók is lesznek.

A krémhez a tojásokat gőz fölött habbá verjük a 12 dkg porcukorral, majd hagyjuk hűlni. A vajat is kihabosítjuk a 10 dkg porcukorral, és összevegyítjük a tojásos krémmel. Mandulaaromával ízesítjük. Ha a mandulaarománk színtelen, akkor teszünk egy kis színezéket is a krémhez.

A kisült mandulákat úgy ragasztjuk össze, hogy oldalt kilátszódjon a zöldes árnyalatú krém a két tészta közül. Ezután hagyjuk egy éjszakát állni, aztán máris felszolgálhatjuk.

Kapcsolódó tartalom
Mandulás darunyak
| 2025. június 08

Mandulás darunyak

Borbás Marcsi receptje