Málnás, pisztáciás sütemény
Olvasási idő: 2 perc

Málnás, pisztáciás sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 ek. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1/2 bögre cukor
  • 1,5 bögre natúr joghurt
  • 1 bögre puha vaj
  • 1 bögre aprított pisztácia

A töltelékhez:

  • 1 bögre mascarpone
  • 1 bögre porcukor
  • 1/2 bögre pisztáciakrém

Az összeállításhoz:

  • 1 bögre málna

Elkészítés 

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot. Ezután jöhet bele a sütőporral elkevert liszt és az aprított pisztácia. Simára keverjük, majd a tészta egyik felét egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.

A töltelékhez a mascarponét elkeverjük a pisztáciakrémmel és a porcukorral. Érdemes géppel is átdolgozni egy kicsit. Ez a krém lesz a sütemény második rétege. Erre jöhetnek az érett málnaszemek, majd pedig a maradék tészta. 180 fokos sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük körülbelül 35-40 perc alatt. 

A recept megjelemését a Smeg támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Csángó galuska
| 2025. június 02

Csángó galuska

Nyisztor Tinka receptje