
Hozzávalók
A tésztához:
- 2 bögre finomliszt
- 1 ek. sütőpor
- 2 db tojás
- 1/2 bögre cukor
- 1,5 bögre natúr joghurt
- 1 bögre puha vaj
- 1 bögre aprított pisztácia
A töltelékhez:
- 1 bögre mascarpone
- 1 bögre porcukor
- 1/2 bögre pisztáciakrém
Az összeállításhoz:
- 1 bögre málna
Elkészítés
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot. Ezután jöhet bele a sütőporral elkevert liszt és az aprított pisztácia. Simára keverjük, majd a tészta egyik felét egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
A töltelékhez a mascarponét elkeverjük a pisztáciakrémmel és a porcukorral. Érdemes géppel is átdolgozni egy kicsit. Ez a krém lesz a sütemény második rétege. Erre jöhetnek az érett málnaszemek, majd pedig a maradék tészta. 180 fokos sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük körülbelül 35-40 perc alatt.
A recept megjelemését a Smeg támogatta.
Kapcsolódó tartalom
