
Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 3 db M-es tojás
- 1 csipet só
- friss petrezselyem
A raguhoz:
- 60 dkg friss gomba (barna csiperke, shiitake, fehér csiperke)
- 3 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés
Elsőként a tésztát gyúrjuk be. A lisztet elkeverjük a tojásokkal és a sóval, majd alaposan kigyúrjuk. Fontos, hogy tökéletesen sima legyen a felülete. Ha elkészültünk, zacskóba rakjuk a tésztát, és hagyjuk pihenni legalább fél órát.
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a ragut. A gombákat megmossuk, feldaraboljuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá kevés vizet, majd készre pároljuk. A ragu felét ezután kiszedjük, botmixerrel krémesítjük, majd visszaöntjük az ételbe. Végül a tejszínt is hozzáadjuk, és sűrűre beforraljuk.
Ha a tészta megpihent, négy részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk a darabokat a tésztagéppel. Az utolsó fokozatnál az egyik darabot magunk elé helyezzük, majd teszünk rá néhány petrezselyemlevelet. Ráteszünk egy másik kinyújtott tésztát, majd óvatosan újra megnyújtjuk a géppel. Ezután összehajtjuk, majd szélesmetéltre vágjuk.
Forrásban lévő, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük a tésztát. A főzővízből adunk egy merőkanálnyit a raguhoz. Közben visszamelegítjük, és beleszedjük a kifőtt tésztát. Óvatosan átkeverjük, majd egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
