Házi szélesmetélt gombaraguval
Olvasási idő: 2 perc

Házi szélesmetélt gombaraguval

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30  dkg finomliszt
  • 3  db M-es tojás
  • 1 csipet só
  • friss petrezselyem

A raguhoz:

  • 60 dkg friss gomba (barna csiperke, shiitake, fehér csiperke)
  • 3 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • frissen őrölt bors

 

Elkészítés 

Elsőként a tésztát gyúrjuk be. A lisztet elkeverjük a tojásokkal és a sóval, majd alaposan kigyúrjuk.  Fontos, hogy tökéletesen sima legyen a felülete. Ha elkészültünk, zacskóba rakjuk a tésztát, és hagyjuk pihenni legalább fél órát.

Amíg pihen a tészta, elkészítjük a ragut. A gombákat megmossuk, feldaraboljuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá kevés vizet, majd készre pároljuk.  A ragu felét ezután kiszedjük, botmixerrel krémesítjük, majd visszaöntjük az ételbe. Végül a tejszínt is hozzáadjuk, és sűrűre beforraljuk. 

Ha a tészta megpihent, négy részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk a darabokat a tésztagéppel. Az utolsó fokozatnál az egyik darabot magunk elé helyezzük, majd teszünk rá néhány petrezselyemlevelet. Ráteszünk egy másik kinyújtott tésztát, majd óvatosan újra megnyújtjuk a géppel. Ezután összehajtjuk, majd szélesmetéltre vágjuk.

Forrásban lévő, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük a tésztát. A főzővízből adunk egy merőkanálnyit a raguhoz. Közben visszamelegítjük, és beleszedjük a kifőtt tésztát. Óvatosan átkeverjük, majd egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk. 

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Cseresznyés receptek: hét kedvencünk a levestől a cseresznyés sütiig
| 2025. június 24

Cseresznyés receptek: hét kedvencünk a levestől a cseresznyés sütiig

Ti mit szoktatok készíteni cseresznyéből?