
Hozzávalók:
1 kg szürkeharcsafilé
2 fej vöröshagyma
2 ek. olaj
2 db paprika
2 db paradicsom
csípős paprika ízlés szerint
2 ek. fűszerpaprika
só
A tésztához:
30 dkg finomliszt
3 db M-es tojás
só
Az összeállításhoz:
15 dkg füstölt szalonna
50-60 dkg rögös túró
3-4 ek. tejföl
só
A vöröshagymát finomra felvágjuk, majd lassú tűznél elkezdjük dinsztelni az olajon. Hozzáadjuk a felaprított paprikát, és hagyjuk azt is puhulni. Kicsivel később a darabolt paradicsomot is belerakjuk. Rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprika felét. Felöntjük kevés vízzel, majd visszaforraljuk. Ezt a műveletet legalább 4-5-ször elvégezzük, így lesz a szaft egynemű és krémes. Közben a harcsát feldaraboljuk, és alaposan besózzuk. Ha a szaftunk elérte a megfelelő állagot, hozzáadjuk fűszerpaprika másik felét és a halat. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy a harcsadarabokat éppen ellepje. Körülbelül tíz perc alatt el is készül. Ha jól összeforrt az étel, kóstoljuk meg, hogy kell-e még só bele.
A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojásokkal és a sóval. Ha szép egynemű és selyemfényű a felülete, akkor becsomagoljuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni legalább egy órát, hogy tudjunk vele dolgozni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd ízlésünknek megfelelő formára vágjuk. Forrásban lévő, sós vízbe dobjuk, majd két perc alatt megfőzzük.
Közben a szalonnát feldaraboljuk, a zsírját kisütjük. Erre szedjük ki a megfőtt tésztát, és jól átkeverjük. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, ezzel is összekeverjük. Pici sót is teszünk hozzá, és máris tálaljuk a harcsapaprikással.
