Habos almás torta
Olvasási idő: 1 perc

Habos almás torta

Szilveszter Margit receptje

Hozzávalók

(25 cm-es tortaformához)

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 1 kk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek cukor
  • csipetnyi só
  • 3 kanál tejföl

A tetejére:

  • 5 közepes alma
  • 3 ek cukor
  • 2 ek búzadara
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 tojásfehérjéből készült hab
  • 1 ek vaníliás cukor
  • kakaó szórás

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Először az almafeltétet készítjük elő. Megmosunk és meghámozunk öt közepes almát, felszeleteljük vastagabb szeletekre, és három evőkanál cukorral kicsit megdinszteljük. Levesszük a tűzről és egy szűrőben lecsepegtetjük, majd meghintjük két evőkanál búzadarával, egy kávéskanálnyi őrölt fahéjjal, és összekeverjük, hagyjuk kihűlni.

 

Amíg az alma kihűl, elkészítjük az omlós tészta-alapot. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, és jól összemorzsoljuk. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd az egészet összegyúrjuk, fokozatosan adagolva hozzá a tejfölt. Az így kapott tésztát a tortaforma átmérőjére szabva kinyújtjuk.

 

A tortaforma méreteihez igazítunk egy sütőpapírt, amire ráhelyezzük a tésztát, arra rászedjük az almát, és elkészítjük a habot. A két tojásfehérjét gőz fölött felverjük egy evőkanálnyi vaníliás cukorral, és az alma tetejére tesszük. Elsimítjuk, és megszórjuk kakaóporral. Fél óra alatt 200 fokos sütőben készre sütjük.

 

Kapcsolódó tartalom
Krokett spárgával és spárgamártással
| 2025. április 22

Krokett spárgával és spárgamártással

Borbás Marcsi receptje