
Hozzávalók
- fél liter tej
- 3 ek cukor
- 2 dl gríz
- 2 egész tojás + 2 db a mártogatáshoz
- kevés só
- zsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítés
A forró tejbe beleszórjuk a cukrot, a sót, majd forrás közben a grízt is, és az egészet jó keményre főzzük. Ha kihűlt, 2 egész tojással alaposan kikeverjük.
Ezután deszkára borítjuk, majd a tenyerünkkel lelapítjuk. Közepes fánkszaggató segítségével kiszaggatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, és aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Kapcsolódó tartalom

Könnyű nyári fogásra vágysz? Hat halas recept a forró napokra
Halat enni bármikor jó ötlet, de nyáron igazi főnyeremény: könnyű, finom és tápláló!