Grízfánk
Olvasási idő: 1 perc

Grízfánk

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • fél liter tej
  • 3 ek cukor
  • 2 dl gríz
  • 2 egész tojás + 2 db a mártogatáshoz
  • kevés só
  • zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés

A forró tejbe beleszórjuk a cukrot, a sót, majd forrás közben a grízt is, és az egészet jó keményre főzzük. Ha kihűlt, 2 egész tojással alaposan kikeverjük.

Ezután deszkára borítjuk, majd a tenyerünkkel lelapítjuk. Közepes fánkszaggató segítségével kiszaggatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, és aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Sós, kapros, túrós lepény
| 2025. június 05

Sós, kapros, túrós lepény

Borbás Marcsi receptje