A forró tejbe beleszórjuk a cukrot, a sót, majd forrás közben a grízt is, és az egészet jó keményre főzzük. Ha kihűlt, 2 egész tojással alaposan kikeverjük.
Hirdetés
Ezután deszkára borítjuk, majd a tenyerünkkel lelapítjuk. Közepes fánkszaggató segítségével kiszaggatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, és aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!