Fűszeres túróval töltött csirkecomb
Olvasási idő: 1 perc

Fűszeres túróval töltött csirkecomb

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 4 db csirke felső-comb filé
  • 15 dkg rögös túró
  • friss rozmaring
  • só, bors
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 1 dl víz
  • 1 dl száraz rozé

 

Elkészítés

A csirkecombokat kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A túrót krémesre áttörjük, majd ízesítjük sóval, borssal, aprított friss rozmaringgal. Mindegyik hússzeletre teszünk egy adag túrókrémet, majd feltekerjük. Hajtással lefelé tesszük be egy tepsibe. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, a vajat pedig darabokban tesszük a húsokra. Néhány friss rozmaringágat is rakunk melléjük.

Ezután a csirkecombok alá öntjük a vizet, illetve a bort, majd lefedve betesszük a 175 fokos sütőbe. Ha a hús már puha, akkor levesszük a takarást, és megszórjuk mindegyik combot reszelt sajttal. Ha a sajt megpirult, máris tálaljuk friss salátával.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!