Főtt kolbász
Olvasási idő: 2 perc

Főtt kolbász

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 szál füstölt kolbász
  • Univer mustár
  • Univer csemege torma

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A virsli megjelenése előtt gyakran került az asztalra a főtt füstölt kolbász. Szilveszteri csemegeként is fogyasztották, természetesen mustárral vagy tormával. Az elkészítése rendkívül egyszerű. A füstölt kolbászt hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, és feltesszük főni.

Ha megpuhult, frissen, forrón már fogyasztjuk is. Húsvétkor a sonka mellé is kerülhet néhány darab a főzővízbe.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!