
Hozzávalók
- 20 dkg héj nélküli tökmag
- 15 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg vaj
- 1-2 ek. tökmagolaj
Elkészítés
A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Ezután rövid ideig hagyjuk hűlni, majd késes aprítóba rakjuk. A fehér csokoládét és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, majd a szemcsésre darált tökmaghoz adjuk. Az aprítóval összedolgozzuk az egészet.
Ezután annyi tökmagolajat adunk még hozzá, hogy sűrű, de folyékony állagú legyen. Alaposan összeturmixoljuk, majd kis üvegekbe töltjük. Hűtőbe rakjuk, hogy a vaj és a csokoládé vissza tudjon dermedni. Ezután máris fogyasztható ez a különleges csemege.
A recept megjelenését a SMEG támogatta.
Kapcsolódó tartalom

Balkáni lecsó
Az étel, amit bárki el tud készíteni, és mindenkinek ízlik.