
Hozzávalók (2 főre)
- 10 dkg light mascarpone
- 3 db L-es tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- egy pici olaj
Elkészítés
A mascarponét és a tojásokat egy kézi habverő segítségével teljesen simára keverjük egy csomag vaníliás cukorral és egy pici sóval. Amennyiben sós palacsintát készítünk, cukor nem kell a tésztába, viszont egy kicsivel több sót tegyünk bele.
A palacsintasütőt felforrósítjuk, vékonyan kikenjük zsiradékkal, és egy merőkanálnyi tésztát a szokásos módon elterítünk benne. Egy kicsit süssük vastagabbra a tésztát, mint a hagyományos palacsintákét. Nagyon gyorsan sül, tehát legyünk résen, és azonnal fordítsuk meg, amikor megpirult az egyik oldala.
Tölthetjük bármivel, amivel szeretjük. Ha diétázunk, akkor válasszuk mindenből a light változatot.
A sós palacsintákat tölthetjük zöldségekkel, bolognai szósszal, sajttal, parajjal is.
Kapcsolódó tartalom

9 színpompás mártogatós
Ti melyiket szeretitek a legjobban?