Diétás palacsinta
Olvasási idő: 1 perc

Diétás palacsinta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (2 főre)

  • 10 dkg light mascarpone
  • 3 db L-es tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • egy pici olaj

Elkészítés

A mascarponét és a tojásokat egy kézi habverő segítségével teljesen simára keverjük egy csomag vaníliás cukorral és egy pici sóval. Amennyiben sós palacsintát készítünk, cukor nem kell a tésztába, viszont egy kicsivel több sót tegyünk bele.

A palacsintasütőt felforrósítjuk, vékonyan kikenjük zsiradékkal, és egy merőkanálnyi tésztát a szokásos módon elterítünk benne. Egy kicsit süssük vastagabbra a tésztát, mint a hagyományos palacsintákét. Nagyon gyorsan sül, tehát legyünk résen, és azonnal fordítsuk meg, amikor megpirult az egyik oldala. 

Tölthetjük bármivel, amivel szeretjük. Ha diétázunk, akkor válasszuk mindenből a light változatot.

A sós palacsintákat tölthetjük zöldségekkel, bolognai szósszal, sajttal, parajjal is.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!