
Hozzávalók
- 200 g finomliszt
 - 50 g darált dió
 - 200 g magozott datolya
 - 50 ml kávé
 - 100 ml meleg víz
 - 100 ml olívaolaj
 - 1 tk. sütőpor
 - 130 g cukor
 - 80 g kókuszkrém vagy joghurt
 - 1 cs. vaníliás cukor
 - 1 csipet só
 - 1 citrom héja
 - 90 g dió
 
Elkészítés
A datolyát feldaraboljuk, majd összekeverjük az olajjal, a meleg vízzel és a kávéval. Negyedórát hagyjuk pihenni, majd összeállítjuk a süteményt. A sütőport elkeverjük a cukorral, a sóval és a liszttel, valamint a darált dióval. Ízesítjük vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal. A száraz hozzávalókat simára eldolgozzuk a datolyás keverékkel. Közben hozzáadjuk a kókuszkrémet vagy a joghurtot. A dióból félrerakunk 5-6 szép darabot, a többit durvára aprítjuk, és a tésztába forgatjuk.
Ezután az egészet egy kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába öntjük. A tetejére tesszük a szép diószemeket, majd 170 fokos sütőbe rakjuk. kb. 45-50 perc alatt sül készre.
A recept megjelenését a Czelli Malom támogatta.

Novemberi termések
Amelyek nemcsak díszítenek, hanem életet is mentenek
















