
Hozzávalók (2 főre)
- 4 db csirkeszárny
- 30 dkg kelbimbó
- fokhagyma
- majoránna
- olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés
A megtisztított csirkeszárnyakat jól besózzuk, a pici szárnyvégeket visszahajlítjuk a kiscomb mögé, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Melléjük rakunk egy félbevágott fokhagymát, lefedjük fóliával, és 180 fokos sütőben harminc percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és megpirítjuk a szárnyakat.
Eközben egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanálnyi olívaolajat, és ráöntjük az apró kelbimbókat. Ha nem kaptunk nagyon apró kelbimbókat, vágjuk félbe őket. Ezután fedjük be a serpenyőt, hogy tudjanak párolódni is, de közben gyakran kevergessük őket, nehogy megégjenek.
Amikor kezdenek szépen pirulni, akkor 1-2 gerezd vékony karikákra vágott fokhagymát, sót és egy kevés majoránnát szórjunk rájuk, majd tegyük alacsony hőfokra a tűzhelyet. Kb. 7-8 perc alatt el is készül a pirított kelbimbó, aminek teljesen más lesz az íze, mint a főtt vagy a párolt változatáé.
Ha van otthon valamilyen picit csípős savanyúság, például jalapeno, akkor egy keveset abból is tálaljunk a sült csirkeszárny és a pirított kelbimbó mellé!
