Csirkeszárny sült kelbimbóval
Olvasási idő: 2 perc

Csirkeszárny sült kelbimbóval

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (2 főre)

  • 4 db csirkeszárny
  • 30 dkg kelbimbó
  • fokhagyma
  • majoránna
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

A megtisztított csirkeszárnyakat jól besózzuk, a pici szárnyvégeket visszahajlítjuk a kiscomb mögé, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Melléjük rakunk egy félbevágott fokhagymát, lefedjük fóliával, és 180 fokos sütőben harminc percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és megpirítjuk a szárnyakat.

Eközben egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanálnyi olívaolajat, és ráöntjük az apró kelbimbókat. Ha nem kaptunk nagyon apró kelbimbókat, vágjuk félbe őket. Ezután fedjük be a serpenyőt, hogy tudjanak párolódni is, de közben gyakran kevergessük őket, nehogy megégjenek.

Amikor kezdenek szépen pirulni, akkor 1-2 gerezd vékony karikákra vágott fokhagymát, sót és egy kevés majoránnát szórjunk rájuk, majd tegyük alacsony hőfokra a tűzhelyet. Kb. 7-8 perc alatt el is készül a pirított kelbimbó, aminek teljesen más lesz az íze, mint a főtt vagy a párolt változatáé.

Ha van otthon valamilyen picit csípős savanyúság, például jalapeno, akkor egy keveset abból is tálaljunk a sült csirkeszárny és a pirított kelbimbó mellé!

Kapcsolódó tartalom
Aranyalma befőtt
Halmos Monika | 2025. szeptember 07

Aranyalma befőtt

Díszcserjeként álldogál az aranyalma tőlünk nem messze, egy kicsit elhagyatott park szélén. Mostoha a sorsa, mert őszi díszeit, apró aranyalmácskáit senkinek sem mutogathatja, nincs, aki arra jár. Csak mi tévedünk arra, szeptember vége felé, hogy megnézzük, megértek-e a kis gyümölcsök. A kicsi almák, amelyek ügy csüngnek a fán, csokrokban, mint a cseresznye. Befőtt készül belőlük, mégpedig szárral együtt, díszítésként gyümölcssalátához, süteményekhez, gyümölcsös koktélba pottyantva olyan szívderítő látvány! Pikáns íze pedig túlmutat az egzotikus gyümölcsök aromáján.