Csicseriborsó-saláta
Olvasási idő: 1 perc

Csicseriborsó-saláta

Vacsorára is jó választás.

Hozzávalók

  • 25 dkg előfőzött csicseriborsó
  • fél gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve és héja
  • 2 zellerszár
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • magozott olívabogyó
  • 15 dkg feta
  • só, bors

Elkészítés

A csicseriborsót sós vízben készre főzzük. Amíg megfő, elkészítjük az öntetet. Ehhez fél gerezd fokhagymát lereszelünk, és elkeverjük fél citrom kicsavart levével és héjával, valamint olívaolajjal. Addig keverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ízlés szerint kevés sóval és borssal ízesítjük.

A salátához felhasznált zöldségeket, tehát a zellerszárat és a lilahagymát felvágjuk, és enyhén sózzunk. A paradicsomot félbe, a petrezselymet finomra vágjuk, az olívabogyót felezzük. A zöldségeket egy tálban összekeverjük az öntettel.

A megfőtt csicseriborsót kiszedjük egy külön tálba és hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük az öntetes zöldségekkel. Teszünk rá kockára vágott fetát és hagyjuk állni egy órát, vagy akár egy napot is, hogy összeérjenek az ízek.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!