Bárányflekken paprikás mártással
Olvasási idő: 2 perc

Bárányflekken paprikás mártással

 

Hozzávalók:

személyenként 2 szelet bárányborda

1 dl olívaolaj

 

A mártáshoz:

2 ek. olívaolaj

2 szem paprika

2 szem paradicsom

1 fej vöröshagyma

1 tk. fűszerpaprika

 

Ezt a báránysültet kizárólag a vendégeink jelenlétében készítsük el, hiszen pillanatok alatt elkészül, és frissen, forrón a legfinomabb.

 Fotó: Krisztics Barbara

Egy serpenyőt kevés olajjal tűzforróra melegítünk, az sem baj, ha füstöl. Ebbe a serpenyőbe tesszük sülni a szeleteket. Közben meg is sózzuk. Amint a forró edény elengedi a húsokat, melyekre piros, ropogós kéreg sült, máris megfordíthatjuk őket. Ugyanígy járunk el a szeletek másik oldalával is. Mihelyst elkészültünk – és a konyhánkat is beborította a sülő hús fantasztikus illata, máris kiszedjük a szeleteket.  

Fontos, hogy egyáltalán nem szabad hűlni hagyni ezt a fogást, hiszen minden percben veszít az ízéből!

Ezúttal paprikás mártást és friss salátát adunk mellé. A mártáshoz a hagymát ledinszteljük a paprikával, paradicsommal, majd megszórjuk fűszerpaprikával, sóval, és kevés vizet öntünk hozzá. 3-4-szer visszaforraljuk, hogy gyönyörű krémes legyen a szósz. Végül szitán áttörjük, majd ezzel tálaljuk a bárányt.

Zöldsalátával frissítjük.

 

Kapcsolódó tartalom
 Erős Pistás tépett malac buciban, coleslaw-val
| 2025. szeptember 26

 Erős Pistás tépett malac buciban, coleslaw-val

Rákóczi Feri receptje