
Hozzávalók:
személyenként 2 szelet bárányborda
1 dl olívaolaj
só
A mártáshoz:
2 ek. olívaolaj
2 szem paprika
2 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 tk. fűszerpaprika
só
Ezt a báránysültet kizárólag a vendégeink jelenlétében készítsük el, hiszen pillanatok alatt elkészül, és frissen, forrón a legfinomabb.

Egy serpenyőt kevés olajjal tűzforróra melegítünk, az sem baj, ha füstöl. Ebbe a serpenyőbe tesszük sülni a szeleteket. Közben meg is sózzuk. Amint a forró edény elengedi a húsokat, melyekre piros, ropogós kéreg sült, máris megfordíthatjuk őket. Ugyanígy járunk el a szeletek másik oldalával is. Mihelyst elkészültünk – és a konyhánkat is beborította a sülő hús fantasztikus illata, máris kiszedjük a szeleteket.
Fontos, hogy egyáltalán nem szabad hűlni hagyni ezt a fogást, hiszen minden percben veszít az ízéből!
Ezúttal paprikás mártást és friss salátát adunk mellé. A mártáshoz a hagymát ledinszteljük a paprikával, paradicsommal, majd megszórjuk fűszerpaprikával, sóval, és kevés vizet öntünk hozzá. 3-4-szer visszaforraljuk, hogy gyönyörű krémes legyen a szósz. Végül szitán áttörjük, majd ezzel tálaljuk a bárányt.
Zöldsalátával frissítjük.
