
Aki szeret kísérletezni, annak biztosan tetszeni fog ez a recept, amiben a lisztet babbal helyettesítjük. Ettől és a jó minőségű kakaótól igazán szaftos és puha lesz a tésztája.
Hozzávalók:
2 bögre főtt, fekete bab (1 bögre nyers bab)
3 tojás
15 dkg barnacukor
3 púpos ek. kakaópor (cukrozatlan)
50 g étcsokoládé
1 ek. erős feketekávé
½ rúd vanília kikapart belseje
fél narancs leve
1 tk. szódabikarbóna
Elkészítés:
Ha szeretnénk elkészíteni ezt a süteményt, fontos, hogy előző nap beáztassuk a babot. Amikor elkezdjük az előkészületeket, leöntjük róla a vizet, alaposan át is öblítjük, majd megfőzzük. Ha már puha, lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. Végül botmixerrel pépesítjük. Ezzel el is készül a süteményünk egyik fontos alkotóeleme.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a pürésített babhoz. Ezután ízesítjük: hozzáadjuk a kakaóport, a narancslevet, a vaníliát, és a kávét, majd a szódabikarbónát is, hogy könnyebb legyen a tésztánk. Alaposan elkeverjük, és simára dolgozzuk a masszát. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket, és a tetejére étcsokoládé kockákat teszünk. 175 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral. Ha megkóstolta a család, lehet találgatni, hogy miből is készült!
