Az igazi resztelt máj
Olvasási idő: 1 perc

Az igazi resztelt máj

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 tk fűszerpaprika
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apró kockára, és egy kis zsíron vagy olajon dinszteljük meg. Aki szereti, adhat hozzá egy-két gerezd vékony karikára vágott fokhagymát is. Közben a májat vágjuk egyforma vastagságú csíkokra. Mikor a hagyma kezd üvegesedni, adunk hozzá egy kevés felaprított paprikát és paradicsomot, majd egy picit az egészet megfuttatjuk, és hozzáadjuk a májat. Ha kevés a zsiradék akkor ilyenkor nyugodtan pótolhatjuk. Addig pirítjuk a májat, míg szépen ki nem fehéredik minden darab, és ekkor hozzáadunk egy kevés fűszerpaprikát. A paprikával is átforgatjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel vagy hús alaplével és kb. 5 perc alatt készre pároljuk. Csak a végén sózzuk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!