A legegyszerűbb töltött padlizsán
Olvasási idő: 1 perc

A legegyszerűbb töltött padlizsán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 db mozzarella
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 5 dkg parmezán

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A padlizsánt félbevágjuk, majd a felek húsát keresztben bevagdossuk a héjig, és alaposan be is sózzuk. Ezután sütőpapírra helyezzük és meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt puhára sütjük.

Amikor megsült, kivesszük, és óvatosan egy villával átnyomkodjuk a padlizsánok húsát. Végül rátesszük a felszeletelt mozzarellát, a friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Ízlés szerint borssal is szórjuk meg.

Csak annyi időre tegyük vissza a sütőbe, hogy a parmezán elkezdjen pirulni a tetején. Forrón találjuk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 


Kapcsolódó tartalom
Szezámos zöldségtál
Halmos Monika | 2025. december 27

Szezámos zöldségtál

A két ünnep lakomái között is érdemes egy kicsit a könnyedebb ételek felé fordulni. Ezt a nagyon egyszerű, zöldséges ételt azért szeretem, mert szinte bármilyen, télen elérhető zöldségből elkészíthető, egyszerű, mégis látványos és nagyon ízletes.