
Hozzávalók:
40 dkg Metro Chef tőkehalfilé
2 ek Metro Chef extraszűz olívaolaj
3 db Metro Chef bio narancs
2 fej hagyma
frissen őrölt fekete bors
só
A salátához
1 fej lollo rosso saláta
1 fej szívsaláta
1/2 fej hagyma
1 db édesköménygumó
1 db avokádó
1 bögre gránátalmamag
Az öntethez:
1 tk. dijoni mustár
2 ek méz
1 dl Metro Chef almaecet
0,5 dl Metro Chef extraszűz olívaolaj
1 tk só
Elkészítés:
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tőkehalat papírtörlővel szárazra töröljük. A narancsot alaposan megmossuk, karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
Egy nagyobb darab sütőpapírt és alufóliát egymásra terítünk (alul a fólia, felül a sütőpapír). A papírra először pár narancskarika és néhány hagymaszelet kerül, erre fektetjük a halfilét. A tetejét meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a tetejére is teszünk hagymát, illetve narancsot.
Ezután a halfilét lazán becsomagoljuk, és berakjuk a sütőbe. Míg sül, elkészítjük a salátát.
Az öntethez simára kikeverjük a mustárt, a mézet, az almaecetet, a sót, majd hozzáadjuk az olívaolajat, azzal is elkeverjük. Egy nagy tálba beletépkedjük a salátaleveleket, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt édesköménygumót, illetve a hagymát és a felkockázott avokádót.
Közvetlenül tálalás előtt az öntetet a salátával összeforgatjuk. Ezzel tálaljuk a halat, és a végén még a gránátalmamagokat is rászórjuk az ételre.
Igazán könnyű, mégis különleges fogás, mely a karácsonyi asztalra is tökéletes lehet!












