Narancsos sült tőkehal
Olvasási idő: 2 perc

Narancsos sült tőkehal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

40 dkg Metro Chef tőkehalfilé

2 ek Metro Chef extraszűz olívaolaj

3 db Metro Chef bio narancs

2  fej hagyma

frissen őrölt fekete bors

 

A salátához

1 fej lollo rosso saláta

1 fej szívsaláta

1/2 fej hagyma

1 db édesköménygumó

1 db avokádó

1 bögre gránátalmamag

 

Az öntethez:

1 tk. dijoni mustár

2 ek méz

1 dl Metro Chef almaecet

0,5 dl Metro Chef extraszűz olívaolaj

1 tk só

 

Elkészítés:

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tőkehalat papírtörlővel szárazra töröljük. A narancsot alaposan megmossuk, karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.

Egy nagyobb darab sütőpapírt és alufóliát egymásra terítünk (alul a fólia, felül a sütőpapír). A papírra először pár narancskarika és néhány hagymaszelet kerül, erre fektetjük a halfilét. A tetejét meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a tetejére is teszünk hagymát, illetve narancsot.

Ezután a halfilét lazán becsomagoljuk, és berakjuk a sütőbe. Míg sül, elkészítjük a salátát.

Az öntethez simára kikeverjük a mustárt, a mézet, az almaecetet, a sót, majd hozzáadjuk az olívaolajat, azzal is elkeverjük. Egy nagy tálba beletépkedjük a salátaleveleket, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt édesköménygumót, illetve a hagymát és a felkockázott avokádót.

Közvetlenül tálalás előtt az öntetet a salátával összeforgatjuk. Ezzel tálaljuk a halat, és a végén még a gránátalmamagokat is rászórjuk az ételre.

Igazán könnyű, mégis különleges fogás, mely a karácsonyi asztalra is tökéletes lehet!

 

 

 

Kapcsolódó tartalom
Vaníliás koszorú
| 2024. december 23

Vaníliás koszorú

Borbás Marcsi receptje