Kult

Így még nem láttad Budapestet! – Képeken a kiürült város

Hihetetlen képeken a főváros egy-egy általában túlzsúfolt része.

A koronavírus miatti intézkedések nem csak a gazdaság különböző szegmenseiben hagynak nyomot, hanem Budapest turistalátványosságai is egészen új arcukat mutatják meg.

Egyrészt, szerintem mióta Budapesten élek nem éreztem ilyen frissnek a levegőt (hála a kevesebb autósnak), másrészt tiszta az ég, kevesebb a szmog, és időnként ellátni a várból egészen a Megyeri-híd utánig is! Ami azért valljuk be, szintén nem túl gyakran fordul elő...

Tudni kell rólunk, hogy mi latex kesztyűben és maszkban szoktunk vásárolni a párom szüleinek, illetve a szomszédban lakó idősebbeknek (körbekérdeztünk a lakóközösségünkben, hogy kinek van szüksége segítségre, és azóta szólnak nekünk az erkélyen keresztül, vagy telefonon, mi pedig bevásárolunk nekik), így mi hetente átlagban egyszer megejtünk egy nagyobb bevásárlókörutat. Szóval, elég jó indokunk volt, és mivel jóideje nem voltunk az utcán, szerettük volna icipicit tovább élvezni a hétágra sütő napot, így vásárlás előtt felmásztunk a Budai Várnegyedbe. A kocsit a Várkert Bazárnál hagytuk, felsétáltunk, és dokumentáltam, hogy hogyan is néz ki Budapest egyik fő látványossága a világjárvány idején.

Szentháromság tér 

 
Szentháromság tér |  Fotó: Emmer Szabina  

Halászbástya

 
Fotó: Emmer Szabina 

Szent György tér (Sándor Palota melletti tér)

 
Fotó: Emmer Szabina 

Magyar Nemzeti Galéria előtti rész

 
Fotó: Emmer Szabina 

Várkert Bazár

 
Fotó: Emmer Szabina
 

Később utánanéztem, más részein hogy néz ki a város. Az MTI fotói között az alábbiakra bukkantam (az összes kép megtekintéséhez kattints erre a képre):

Ha érdekel, a világ többi táján milyen változásokat hozott a koronavírus – aka miképpen ürültek ki a rendszerint telített városok – ezt a kép-és videógyűjteményt fussátok át! 

Hasonló cikkek a témában: 

TISZTÍTÓSZER, LAPTOP, KÁVÉ MINDEN MENNYISÉGBEN – ÍGY SEGÍTS A KÓRHÁZI DOLGOZÓKON!

LE KELLENE ÁLLJON AZ EGÉSZ SZÍNÉSZVILÁG – INTERJÚ SIMON KORNÉLLAL

„NEM ZIHÁLT ELÉGGÉ A TELEFONBA, ÍGY NEM TESZTELIK” – BORBÁS MARCSI INTERJÚJA BOSTONI MAGYAROKKAL

 

 

 

Már követem az oldalt

X