ZónánTúl

Hihetetlen képeken és videókon a koronavírus pusztítása

Hetek óta a koronavírussal foglalkozik a világ. Mára nem csak keleten, de Európában is súlyos következményekkel kell számolnunk, akár egészségügyi, akár gazdasági oldalról közelítünk a témához. 

Sokfélét hallhatunk, olvasunk a vírusról és a reakciókról is, ám néhány képkocka, videó segíthet megérteni, mi zajlik körülöttünk. Vagy legalább látni, mi történik a világ többi részén...

Vuhanban, ahonnan a vírus kiindult, az alábbi felvételt készítették nemrég. Kínában eddig összesen több mint 80 ezer ember fertőződött meg, és több mint 3000-en meghaltak. Mára kihirdették, hogy a járvány nehezén túl vannak.

Kína után a vírus terjedésében Olaszországnak volt kiemelkedő szerepe, ahol az északi térségben új gócpont jött létre. Mostanra az egész országot lezárták, rendkívüli intézkedéseket vezettek be a lakók és ideiglenesen ott tartózkodók számára is. A városok, például Milánó, teljesen megváltoztak: „sehol senki, az utcák lényegében üresek. Nagyon furcsa egy olyan – egyébként zsúfolt – városban, mint Milánó” – mesélte lapunknak egy helyi tévés személy, Marco Melloni ebben az interjúban. 

Milánó jelenleg nagyjából így fest: 

A változások nem csak Északon, de a fővárosban is elég szembeötlőek, ahogyan azt a The Guardian videója is mutatja: 

Dél-Korea viszont jó példája lehet annak, hogyan állítsuk meg a vírust. A hadsereg segítségével fertőtlenítik a fővárost, ami nagyjából így néz ki:

A hazai helyzetről is egyre több képet láthatunk. Budapesten tegnap kiürítettek egy nagy irodát, kórházrenoválásba kezdtek, hogy a fertőző betegeket szükség esetén ide hozhassák, illetve fertőtlenítik a tömegközlekedési eszközöket, oktatási intézményeket, az autópályák melletti megállókat. 

Képgalériánkat erre a képre kattintva tekintheti meg:

(A nyitókép a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet tulajdona.)

***

További cikkek a témában:

„HA AZ UTCÁN VAGY, FENYEGETŐZNEK, HOGY RENDŐRT HÍVNAK” – EXKLUZÍV INTERJÚ A MILÁNÓI TÉVÉSSEL

RÉGI IGAZSÁGOK ADNAK MEGOLDÁST AZ ÚJ PROBLÉMÁKRA? – IGAZODÁSI PONTOK KORONAVÍRUS IDEJÉN (IS)

ÚGY TŰNIK, A JÓISTEN IS AZT AKARJA, HOGY MEGPIHENJÜNK – A VILÁGJÁRVÁNY MÁSIK OLDALÁRÓL

30 IMMUNERŐSÍTŐ ÖTLET, HOGY FELVEDD A KESZTYŰT A VÍRUSOKKAL

 

Már követem az oldalt

X