Kult

Borbás Marcsi: Nagyon megvisel a háború

Hosszú interjúban mesélt Borbás Marcsi a háborúval kapcsolatos érzéseiről, harminc évvel ezelőtti emlékeiről és jövőben terveiről is.

„Engem nagyon megvisel (a háború). Folyamatosan az jut eszembe, hogy mennyi ártatlan fiatal ember és az ő családja megy most tönkre. Ha meghal, azért, ha nem, akkor attól a stressztől, attól az iszonyattól, amit átél” – mondta Borbás Marcsi a Mandinernek adott interjújában. A beszélgetés során felidézte, milyen volt, mikor a kilencvenes években a szomszédban dúló háború alatt a falujában kiosztották a gázálarcokat, és mit érzett akkor, mikor ősei egykori földjén dúltak a harcok.

A több mint negyvenperces videóban Borbás Marcsi elmesélte azt is, hogy (nem) tervezte harminc éve az életét, milyen most mindennap sok új ötlettel a fejében felébredni, és miért nem bánja, hogy ő egy „munkakutya”. 

A teljes beszélgetést itt láthatjátok: 

 

Nyitókép: Mandiner

Ajánljuk még:

Megtörtént a lehetetlen, és filmen is jól néz ki: ilyennek láttuk a Gran Turismót

Megtörtént eseményeket dolgoz fel a Gran Turismo című, kétórás, lebilincselő film. Csodás versenyautók, dübörgő motorok, lélegzetelállító előzések, manőverek követik egymást, amiket látva izgulunk, mi lesz azzal a fiúval, aki közülünk való. Annyira, de annyira szorítunk, hogy valóra váljanak az álmai, hogy muszáj észrevenni: ez a film nemcsak róla, rólunk is szól.

 

Már követem az oldalt

X