Kult

A Mandoki Soulmates különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget

Budapesten, augusztus 18-án, 19:00 órától a Bazilika előtti téren újra felcsendül a zene: a magát mindig is pesti srácnak valló magyar származású zenész, producer és énekes, Leslie Mandoki és grandiózus zenekara, a Mandoki Soulmates egy különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget a Szent István ünnep keretén belül.

Az impozáns helyszínen, ahol a művészet és a zene egymással összefonódik, a zenekar páratlan élményt kínál minden jelenlévőnek. A koncert egyedi hangulatát nem a különleges látványelemek határozzák meg, hanem a  magával ragadó muzsika, a  kiemelkedő művészek, a pozitív energiák és nem utolsó sorban a lelkes közönség. A varázslatos környezet, a szabad égbolt csak tovább fokozzák majd az est hangulatát.

A Mandoki Soulmates tagjai között megtalálhatóak az  angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz ikonjai, akiknek együttesen 35 Grammy-díjuk van.  A koncertre a Mandoki Soulmates egyedi zenei produkcióval készül, amely Bartók Béla Magyar képek című művére épül. Ez az alkotás az erdélyi népzene gazdag hagyományait ötvözi a progresszív rock és jazz elemekkel,  olyan zenei értékközösséget teremtve, amely áthidalja a társadalmi és kulturális különbségeket. A Mandoki Soulmates 30 éves jubileumát ünnepli idén, és büszkén állítja és vállalja, hogy igényes zenéjük hídépítő szerepet tölt be szerte a világon. 

Leslie Mandoki mindig is a legjobb dalokat és hangulatot hozza létre a legkiválóbb zenészekkel. A Mandoki Soulmates már számos albumot, élő DVD-t és Blu-ray-t jelentetett meg, és koncertjein világszerte összehozta a közönségét, akik egyszerre képviselik a lázadó, progresszív  jazz-rock és az örök fiatalság szellemiségét.

A mai világban  már nem megszokott, hogy egy progresszív rock zenei anyag komoly érdeklődést váltson ki a fiatal generáció körében. A jubileumi Mandoki Soulmates csapatnak azonban sikerült megszólítania a fiatal korosztályt is, és legújabb, Magyar képek című, magyar nyelvű albuma - melyen a nemzetközi sztárok mellett magyar énekesek is közreműködtek - aranylemez lett. A világhírű zenészek mellett olyan kiválóságok is részt vettek a projektben, mint Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás, valamint a kivételes tehetségű Zséda, mint egyedüli női előadó.

Az album először angol nyelven jelent meg dupla lemezként az Amerikai Egyesült Államokban Utopia For Realists címmel, míg Európában Living In The Gap & Hungarian Pictures néven vált híressé. Az angol változat szintén aranylemez lett. A Bartók Béla inspirálta remekmű azonnal népszerűvé vált a megjelenést követő első héten, és az eladások alapján rögtön a hivatalos MAHASZ toplista élére került. Az album nemcsak minőségi zenéjével, hanem aktuális szövegeivel is magával ragadja a hallgatóságot.

Az augusztus 18-i rendezvény különleges alkalom lesz, ahol nemcsak egy fantasztikus koncertet élvezhetünk, de ünnepélyes keretek között adják majd át a jól megérdemelt Aranylemezt is.

Ajánljuk még:

11 marcipángolyó a 110 éves anyák napi tortán – te mivel leped meg idén édesanyádat?

Rhea, Kronosz felesége és Zeusz anyja méltán vált a görögök tavaszünnepének főhősévé már az ókorban. A mitológia szerint ugyanis Kronosz az elő öt közös gyermeküket lenyelte, abbéli félelmében, hogy azok veszélyeztetik hatalmát, és végül a legkisebbik testvér, Zeusz mentette fivéreit és nővéreit a haláltól: végül a három fiútestvér osztozott a világ uralmán, három lánytestvérük pedig istennőként éltek az Olümposzon. A görögök az istenek anyjaként tisztelték Rheát, neki szentelték tavaszünnepüket, amely a mai anyák napja eredete. Később az őskeresztények Szűz Mária tiszteletének szentelték nagyböjt negyedik vasárnapját, a 17. századi Angliában pedig már az összes anyára kiterjedt a megemlékezés, és időpontja kitolódott a húsvét utáni negyedik vasárnapra. Jelentősége nem változott, formája annál inkább – készüljünk együtt anyák napjára!

 

Már követem az oldalt

X