Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- 5 dkg vaj
- 80 dkg vegyes zöldség idény és kedvünk szerint: sárgarépa, kelbimbó, brokkoli, karfiol, zöldborsó, zöldbab stb.
A mártáshoz:
- 6 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg krémsajt
- só
- őrölt fehérbors
A tetejére: 1 csokor snidling
Elkészítés
A spagettit lobogó, sós vízben al dente-re főzzük, majd lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a hosszú tésztaszálakból „fészkeket” formálunk, és a tálba egymás mellé rakjuk őket. A zöldségféléket megtisztítjuk, amelyiket szükséges, feldaraboljuk. Bármilyen zöldségfélével készíthetjük, a leveles zöldségféléket nem kell előfőzni, a spárga, a cukkini főzési ideje nagyon rövid, ezért elég 1 percig blansírozni, a hosszabb főzési idejű zöldségeket félig előfőzzük.
A vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és folyamatosan kevergetve selymesre besűrítjük.
A tűzről levéve sóval, őrölt borssal ízesítjük, és a krémsajtot is elkeverjük benne. A lecsepegtetett zöldségfélékkel megtöltjük a tésztafészkeket, és mártással gazdagon nyakonöntjük, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 15-20 perc alatt átsütjük. Forrón, finomra vágott snidlinggel meghintve kínáljuk.
Nytókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: