Hozzávalók
A csipszhez:
- 3 burgonya
- 1 cékla
Mártogatóshoz (tetszőleges mennyiségben és párosítással):
- majonéz
- ketchup
- mustár
- nyers alma (megtisztítva, gerezdekre vágva)
- nyers répa (megtisztítva, hasábokba vágva)
Elkészítés
A burgonyát és a céklát meghámozzuk, uborkagyaluval, szeletelőgéppel vagy kézzel minél vékonyabb (kb. 2 mm-es) szeletekre vágjuk. Egyenletesen eloszlatva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük, egyszer megforgatva a szeleteket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen pirulhasson. (Ha serpenyőben készítjük, akkor bő, forró olajba tegyük a zöldségeket – ne túl sokat egyszerre).
Sütés után sózzuk, fűszerezzük a csipszet. Kiváló zöldségcsipsz készíthető zellerből, répából, csicsókából, édesburgonyából is.
A mártogatóst ízlés szerint alakíthatjuk. A ketchupot, majonézt feldobhatjuk egy kis chilivel, vagy fokhagymás tejfölt, mentás joghurtot is bekeverhetünk.
Nézd meg, hogyan készítette el Borbás Marcsi a zöldségcsipszet kis gyerekvendégeivel egy jó hangulató piknikezés keretében!
Ajánljuk még: