Zöldségcsipsz egyszerűen, olaj nélkül

Gasztro

Zöldségcsipsz egyszerűen, olaj nélkül

Zöldségcsipsz, ahogy Borbás Marcsi készíti.

Hozzávalók

A csipszhez:

  • 3 burgonya
  • 1 cékla

Mártogatóshoz (tetszőleges mennyiségben és párosítással):

  • majonéz
  • ketchup
  • mustár
  • nyers alma (megtisztítva, gerezdekre vágva)
  • nyers répa (megtisztítva, hasábokba vágva)

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A burgonyát és a céklát meghámozzuk, uborkagyaluval, szeletelőgéppel vagy kézzel minél vékonyabb (kb. 2 mm-es) szeletekre vágjuk. Egyenletesen eloszlatva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük, egyszer megforgatva a szeleteket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen pirulhasson. (Ha serpenyőben készítjük, akkor bő, forró olajba tegyük a zöldségeket – ne túl sokat egyszerre).

Sütés után sózzuk, fűszerezzük a csipszet. Kiváló zöldségcsipsz készíthető zellerből, répából, csicsókából, édesburgonyából is.

A mártogatóst ízlés szerint alakíthatjuk. A ketchupot, majonézt feldobhatjuk egy kis chilivel, vagy fokhagymás tejfölt, mentás joghurtot is bekeverhetünk.

Nézd meg, hogyan készítette el Borbás Marcsi a zöldségcsipszet kis gyerekvendégeivel egy jó hangulató piknikezés keretében!