Hozzávalók
- 10 dkg főtt burgonya (maradék is lehet)
- 1 tojás
- só
- 20-25 dkg liszt
- 4 virsli
A sütéshez:
- zsír vagy olaj
A mártáshoz:
- 1 dl ketchup
- 1 kiskanál méz
- 1 kiskanál csípős paprikakrém
- só
- 2-3 szál petrezselyem
- rozmaring
Elkészítés
A tésztához a burgonyát lereszeljük vagy burgonyanyomóval összetörjük. Megsózzuk, beleütjük a tojást, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy jól formázható tésztává váljon.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Minden tésztadarabra egy-egy falatnyi virslidarabot helyezünk, és a tésztába belecsomagoljuk. A tészta két végét összenyomjuk, vagy mint a masnit, szétlapítjuk. Felforrósított zsiradékban szép pirosra sütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A mártáshoz valókat alaposan összekeverjük, és a lecsöpögtetett, de még meleg töltött tésztafalatokat megforgatjuk benne, hogy körös-körül bevonja.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Úgy is tálalhatjuk, hogy mindenki maga mártogatja a szószba.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: