Virslifalatok a szilveszteri asztalra

Gasztro

Virslifalatok a szilveszteri asztalra

Év végén mindig előkerül a virsli, leginkább azért, mert könnyen, gyorsan tálalható. De a virsliben is lehet némi csavar, például, ha tésztába rejtjük, ha mustár helyett extra mártást kavarunk hozzá. Salátával akár vacsorának is jó, az év végi partira illik is!

Hozzávalók

  • 10 dkg főtt burgonya (maradék is lehet)
  • 1 tojás
  • 20-25 dkg liszt
  • 4 virsli

A sütéshez:

  • zsír vagy olaj

A mártáshoz:

  • 1 dl ketchup
  • 1 kiskanál méz
  • 1 kiskanál csípős paprikakrém
  • 2-3 szál petrezselyem
  • rozmaring

Elkészítés

A tésztához a burgonyát lereszeljük vagy burgonyanyomóval összetörjük. Megsózzuk, beleütjük a tojást, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy jól formázható tésztává váljon. 

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

 

Minden tésztadarabra egy-egy falatnyi virslidarabot helyezünk, és a tésztába belecsomagoljuk. A tészta két végét összenyomjuk, vagy mint a masnit, szétlapítjuk. Felforrósított zsiradékban szép pirosra sütjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

A mártáshoz valókat alaposan összekeverjük, és a lecsöpögtetett, de még meleg töltött tésztafalatokat megforgatjuk benne, hogy körös-körül bevonja.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Úgy is tálalhatjuk, hogy mindenki maga mártogatja a szószba.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho