Hozzávalók
- 75 dkg rögös túró
- 15 dkg cukor
- 5 dkg keményítő
- 4 db tojás
A forma kenéséhez:
- 1 dkg vaj és 1 ek rizsliszt
Elkészítés
Ez a túrótorta tényleg villámgyorsan összeállítható, és az alaptésztát mindenki kedve szerint variálhatja. Kerülhetnek bele fűszerek vagy gyümölcsök, a cukrot pedig helyettesíthetjük valamilyen természetes édesítőszerrel, így a desszertünk nemcsak gluténmentes, hanem cukormentes is lesz.
A túrót egy picit összetörjük, de csak annyira, hogy maradjanak benne rögök. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a keményítőt. Simára keverjük a masszát, majd egy 24x24 cm-es formába öntjük, melyet előzőleg vékonyan kivajaztunk és liszteztünk.
180 fokra tesszük be sülni, és a sütés elején 15 percre lefedjük egy sütőpapírral. Ezután levesszük róla a papírt, és további 35 percig sütjük. Akkor van készen, ha elválik a forma szélétől, és gyönyörű aranybarna lesz a felülete.
Befőttel vagy egy finom lekvárral tálalva könnyű és finom desszert.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!
Ajánljuk még: