Vegaburger grillen

Gasztro

Vegaburger grillen

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A vegaburger pogácsához:

  • 250 g főtt fekete bab
  • ½ fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. barbecue szósz
  • 1 kk. barbecue fűszerkeverék
  • 1 db tojás
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa

Az összeállításhoz:

  • szezámmagos hamburgerzsemle
  • friss zöldségek: jégsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A főtt fekete babot villával összetörtjük, majd összekeverjük a finomra vágott lilahagymával, a felaprított vagy lereszelt fokhagymával, a barbecue szósszal és a fűszerekkel. Adunk hozzá egy tojást is. Ha az egészet összedolgoztuk, annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Ezután négy kerek, lapos pogácsát formázunk a keverékből. A felületét megkenjük vékonyan olívaolajjal, majd grillen Vagy grillserpenyőben pirosra sütjük őket. Gyorsan elkészül, és nagyon jó állaga lesz. Ha megvagyunk, a zsemléket kettévágjuk, megpirítjuk, majd ízlés szerint összeállítjuk a vegaburgert friss zöldségekkel.

A recept megjelenését a METRO támogatta.

Ajánljuk még:

Paradicsomlevesek netovábbja

Betűtésztás vagy vajas galuskás? Édes vagy borsos? Télen melegen, nyáron hidegen? A paradicsomleves mindenkinek mást és mást jelent. Nekem a betűtésztás, menzás paradicsomleves volt a mumus, mert abban a rántás és a sűrített lé jó arányát nehéz eltalálni. Gyakorlat kell hozzá, nem kevés – és rajongás ezért a sűrű levesért. A házi, vajas galuskás közelebb vitt egy kicsit a paradicsomleves lényegéhez, ám amikor a legkisebb leányom a nyers paradicsomlevesével kínált, az lett a befutó: az igazán nyári, üde, zamatos paradicsomleves – a jövő generációja, új ízek, friss élmények lenyomatai levesbe sűrítve.