Vegaburger grillen

Gasztro

Vegaburger grillen

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A vegaburger pogácsához:

  • 250 g főtt fekete bab
  • ½ fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. barbecue szósz
  • 1 kk. barbecue fűszerkeverék
  • 1 db tojás
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa

Az összeállításhoz:

  • szezámmagos hamburgerzsemle
  • friss zöldségek: jégsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A főtt fekete babot villával összetörtjük, majd összekeverjük a finomra vágott lilahagymával, a felaprított vagy lereszelt fokhagymával, a barbecue szósszal és a fűszerekkel. Adunk hozzá egy tojást is. Ha az egészet összedolgoztuk, annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk.

Ezután négy kerek, lapos pogácsát formázunk a keverékből. A felületét megkenjük vékonyan olívaolajjal, majd grillen Vagy grillserpenyőben pirosra sütjük őket. Gyorsan elkészül, és nagyon jó állaga lesz. Ha megvagyunk, a zsemléket kettévágjuk, megpirítjuk, majd ízlés szerint összeállítjuk a vegaburgert friss zöldségekkel.

A recept megjelenését a METRO támogatta.

Ajánljuk még:

Körtedesszert vaníliás joghurttal

Érzitek gondolatban a sült gyümölcsök édes illatát? Ha beköszönt az ősz, a sütő felől olykor isteni illatok szállnak. A gyümölcs meleg aromája, a csöppnyi karamelles zamat, ellenállhatatlan. Ha találok éppen hibás gyümölcsöt, semmi gond, megtisztítom, és készül belőle valami remek. Ha nem gyümölcsleves vagy gyümölcsszósz, akkor lehet belőle egy egyszerű desszert. Például a legutóbb készült, mézzel, vaníliával és citrommal finomított, joghurttal selymesített pohár desszert, aminek a szelíd kukoricapehely adott egy plusz, ropogós réteget.