Hozzávalók
A vegaburger pogácsához:
- 250 g főtt fekete bab
- ½ fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. barbecue szósz
- 1 kk. barbecue fűszerkeverék
- 1 db tojás
- 1 ek. olívaolaj
- 2-3 ek. zsemlemorzsa
- só
Az összeállításhoz:
- szezámmagos hamburgerzsemle
- friss zöldségek: jégsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma
Elkészítés
A főtt fekete babot villával összetörtjük, majd összekeverjük a finomra vágott lilahagymával, a felaprított vagy lereszelt fokhagymával, a barbecue szósszal és a fűszerekkel. Adunk hozzá egy tojást is. Ha az egészet összedolgoztuk, annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk.
Ezután négy kerek, lapos pogácsát formázunk a keverékből. A felületét megkenjük vékonyan olívaolajjal, majd grillen Vagy grillserpenyőben pirosra sütjük őket. Gyorsan elkészül, és nagyon jó állaga lesz. Ha megvagyunk, a zsemléket kettévágjuk, megpirítjuk, majd ízlés szerint összeállítjuk a vegaburgert friss zöldségekkel.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: